Бургаският окръжен съд задържа под стража българин и двама турски граждани за пренос на 28 пакета хероин

  • 19 август 2022 19:35

  • 306
  • 0
Бургаският окръжен съд задържа под стража българин и двама турски граждани за пренос на 28 пакета хероин
© Getty (архив)

Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо българин и двама турски граждани за пренос на наркотични вещества през границата на страната ни.

Тримата са привлечени като обвиняеми за това, че на 17 август, през ГКПП "Малко Търново", с автобус "Сетра" са пренесли от Турция в България над 28 килограма хероин. Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък, съобщиха от съда.

В съдебно заседание обвиняемите не се признаха за виновни, но дадоха обяснения за случилото се. Те заявиха пред съда , че са били подлъгани от непознато за тях лице да вземат три кофи с боя и да ги превозят до Силистра срещу заплащане, което било обичайна практика за дружеството, собственик на автобуса, и не са подозирали, че в тях има скрито наркотично вещество.

Според съдебната инстанция събраните до този момент доказателства налагат да се направи предположение, че тримата обвиняеми, в съучастие помежду си, са вероятните извършители на престъплението. Съдът прецени твърденията на обвиняемите по-скоро като израз на възприета от тях защитна позиция, преследваща оневиняването им, отколкото като доказателствен източник за установяване на действителни факти и събития. Това е така, доколкото нито един от посочените от тях факти не е установен с други, безпристрастни доказателства, отбелязват от съда.

Българин и двама турци опитаха да пренесат през границата близо 29 кг хероин и метамфетамин

За престъплението, за което са привлечени тримата, е предвидено наказание "лишаване от свобода" за срок от петнадесет до двадесет години, както и глоба в размер от 200 000 до 300 000 лева.

Тримата обвиняеми са с чисто съдебно минало.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини