Съдят мъжа, спипан с хероин за над 950 000 лв. в кюстендилско село

  • 21 декември 2022 13:13

  • 512
  • 0
Съдят мъжа, спипан с хероин за над 950 000 лв. в кюстендилско село
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда обвинителен акт за престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, т. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК – незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение в особено големи размери.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен К.М. (на 52 години). Деянието е извършено от него при условията на опасен рецидив. Обвиняемият К.М. е неколкократно осъждан, в това число за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение. Освободен е от затвора през 2020 г. През м. юни 2021 г. в органи на МВР постъпила оперативна информация с висока степен на достоверност, че К.М. държи наркотични вещества и подготвя тяхната контрабанда за Република Северна Македония. 

ГДБОП и полицията с наркоудар - спипаха 16 кг хероин в кюстендилско село

Незабавно била създадена организация за извършване на проверка на място с цел осуетяване на евентуалния трафик. На 18.06.2021 г. полицаите предприели обход на местността около къщата на К.М. в с. Коняво, община Кюстендил, където той живеел. Изчакали появяването му в прикритие. Мъжът бил задържан същия ден след поставяне на пълен туристически сак в автомобил, управляван от друго лице. След изземването и отварянето му в него били установени 29 броя пакети, обвити в тиксо, съдържащи бежово и кафяво прахообразно вещество. При направен полеви наркотест то реагирало на хероин.

В хода на образуваното досъдебно производство е била изготвена физикохимическа експертиза, която установи вида на наркотичното вещество – хероин, и процентното съдържание на активен компонент (диацетилморфин). Общото количество на предмета на престъплението е 14 621,78 грама, чиято стойност възлиза на 950 415,70 лева. Предстои делото да продължи в съда, съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Филип Епитропов
512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини