Разследват опит за контрабанда на хероин през границата

  • 20 юни 2022 11:22

  • 821
  • 1
Разследват опит за контрабанда на хероин през границата
© Novini.bg/Canva

Окръжна прокуратура – София води разследване за опит за контрабанда на хероин през границата на страната, съобщиха от прокуратурата.

Около 18.50 часа на 18 юни на ГКПП "Калотина" при излизане от страната е бил спрян за проверка лек автомобил "БМВ" със сръбски регистрационни номера.

Осъдиха турски граждани за участие в престъпен сговор за трафик и държане на хероин за 56,7 млн. лева

В специално пригодени тайници на четири места в колата гранични и митнически инспектори са открили 12 пакета, съдържащи прахообразно вещество. При направен полеви наркотест то реагирало на хероин. Общото му тегло е 5 653,6 грама.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – София гражданите на Сърбия - водачът на превозното средство Д.С. (на 22 години) и пътуващата с него Н.С. (на 51 години), са привлечени в качеството на обвиняеми за незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение и опит за пренасяне на наркотика през границата на страната.

Извършеното от обвиняемите престъпно деяние е останало недовършено поради намеса на митническите власти. Чуждестранните граждани Д.С. и Н.С. са задържани за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
821 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
митьо

2022.06.20 | 15:35

1
Значи във връзка със статията и снимката да кажа ,че хероина са не шмърка!

Добави коментар

Водещи новини