Оставиха в ареста мъж, хванат с килограми дрога

  • 29 юли 2022 17:01

  • 601
  • 0
Оставиха в ареста мъж, хванат с килограми дрога
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

Софийският градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж с инициали В.Ш., обвинен за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери. Това съобщиха от пресцентъра на Софийската градска прокуратура (СГП).

Разследването по случая се води от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 26 юли, в столичния квартал „Овча купел“ в два автомобила, които са използвани от него, са открити големи количества наркотици: в едната кола 995,99 грама кокаин, а в другата - 1 002,62 грама, кокаин с нетно тегло 0,62 грама, MDMA с нетно тегло 13,52 грама, MDMA с нетно тегло 4,13 грама, коноп с нетно тегло 319,85 грама, коноп с нетно тегло 8,77 грама.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 27 юли обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Съдът прие доводите на СГП, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, както и че въз основа на събраните доказателства може да се заключи, че има реална опасност мъжът да извърши друго престъпление, ако му бъде определена по-лека мярка.

С тези мотиви съдът с определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Задържаха мъж, продавал канабис на непълнолетни в Благоевград

Последвайте канала на

Константин Тодоров
601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини