Избирателната активност за член на ВСС от следователската квота мина 60 процента

  • 11 юни 2022 13:53

  • 647
  • 0
Избирателната активност за член на ВСС от следователската квота мина 60 процента
© Novini.bg

Избирателната активност за член на Висшия съдебен съвет от следователската квота е вече почти 62 процента. Данните са към 12:00 часа, което е четири часа от началото на изборния ден.

Чрез информационната система за електронен избор през интернет правото си на глас са упражнили 248 от следователите, като избирателната активност е 62,63 на сто. С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата в столицата са упражнили правото си на вот 20 следователи и избирателната активност е 51,28 процента, предаде БТА.

Започна гласуването за членове на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите

Малко след 11 часа гласува единият от кандидатите - Бойко Атанасов – следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Петко Петков – следовател в Националната следствена служба и кандидат за член на ВСС, гласува чрез електронната система за избор.

Кандидатите за член на ВСС са трима - Бойко Атанасов - следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура СГП, Наталия Василева и Петко Петков - следователи в Националната следствена служба.

Изборният ден продължава до 18:00 ч. За избран се счита този, който има 50 процента плюс един глас. Ако никой не събере толкова гласове, двамата кандидати с най-висок резултат отиват на балотаж. Той ще трябва да е утре.

Валери Зайцев
647 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини