Оттеглят споразумението с шофьора, убил момиче в Студентски град

  • 18 юни 2012 11:46

  • 597
  • 0
Оттеглят споразумението с шофьора, убил момиче в Студентски град
©

Прокуратурата оттегли споразумението с обвиняемия по делото за убийството на 22-годишно момиче, което бе блъснато от маршрутка в столицата, съобщава bTV.

Документът предвиждаше шофьорът Димитър Димитров да получи условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок.

По-рано днес в сутрешния блок на bTV вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа посочи точно този случай като пример за слава съдебната система, изтъквайки, че семейството на загиналото момиче е разбрало за готвеното споразумение едва в петък, при условие че делото е днес.

Дали заради критиките на министъра, или по други причини, държавното обвинение оттегли споразумението, тъй като семейството на починалата Мариана не е удовлетворено от него и се нае да събира доказателства за състезателен процес.

Обвиняемият Димитър Димитров отказа коментар по случая.

22-годината Мариана бе блъсната и убита на 14 февруари в квартал „Студентски град”. Момичето и няколко негови приятели вървели по пътното платно срещу движението, тъй като тротоарът бил покрит със сняг. Успоредно на тях се движи автобус с бавна скорост. Идващата зад него маршрутка обаче решава да го изпревари и удря девойката в гръб.

Практиката показва, че при подобни случаи - причиняване на смърт по непредпазливост, ако обвиняемият има чисто съдебно минало, най-често получава условна присъда – тема, също коментирана от Цветанов в „Тази сутрин”. Вътрешният министър заяви, че най-вероятно следващата седмица ще влязат в парламента промените в закона, с които се предвиждат по-тежки наказания при този вид престъпления.

Последвайте канала на

597 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини