ВКС оправда Йордан Лечков

  • 14 юни 2012 07:05

  • 781
  • 0
ВКС оправда Йордан Лечков
© Булфото

Върховният касационен съд постанови първа оправдателна присъда срещу бившия кмет на Сливен Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа..

Прокуратурата твърдеше, че Лечков е поискал 5000 лв. от местния бизнесмен Илия Георгиев. Парите трябвало да са дарение за общинския футболен клуб "Сливен 2000". Срещу сумата Лечков трябвало да помогне парцел от 150 кв. м. да бъде прехвърлен от горския фонд и върху него да бъде изграден каптаж за прокарване на питейна вода. Обвинението твърдеше и че Георгиев събрал част от парите от живеещите във вилната зона и на 31 март 2005 г. превел сумата по сметката на футболния клуб като дарение, за което получил и документ, но проблемът с каптажа не бил решен.

За да оправдае окончателно Лечков, съдебният състав на ВКС пише в мотивите си, че вината на бившия кмет и авторството на деянието не са били установени от събраните доказателства. Липсват категорични доказателства Лечков да е искал и приемал парите от Георгиев, а обвинението не е доказано по несъмнен начин, пише в мотивите на ВКС.

Последвайте канала на

БТА
781 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини