Йордан Лечков отново застава пред съда

  • 11 юни 2012 09:22

  • 549
  • 0
Йордан Лечков отново застава пред съда
© Булфото

За днес е насрочено заседание на Ямболския окръжен съд срещу бившия кмет на Сливен Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., съобщи Дарик.

Делото по обвиненията в злоупотреба със служебно положение, довело до ощетяване на община Сливен се гледа за втори път в Ямбол, след като на 15 март 2012 г. Бургаският апелативен съд отмени тригодишната условна присъда на Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. от септември 2011 г. Тогава Окръжен съд – Ямбол призна за виновен Лечков по обвинение в злоупотреба със служебно положение, довело до ощетяване на община Сливен в размер на 904 000 лв. В качеството си на кмет Лечков е нарушил Закона за общинската собственост и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост и в периода август 2008 г. - февруари 2010 г. той е предоставил за ползване без наем общински имот - бившия зенитен полк - на четири частни фирми.

Съдът в Ямбол прие, че има безспорни доказателства, че Лечков лично е допуснал дружествата "Хидросистеми", ЛТБългария", "Еко бул агро" ЕООД и "Булгейт" на територията на поделението в Сливен, без да проведе публичен търг или публично оповестен конкурс.

Делото ще се гледа от нов съдебен състав. Според бургаските магистрати присъдата на първа инстанция е с допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, които пропуски представляват основание за нейната отмяна. Апелативният съд счита, че мотивите на Ямболския окръжен съд имат декларативен характер и се свеждат до препис на обвинителния акт и посочените от експертите заключения. Липсва какъвто и да било анализ на събраните по делото гласни и писмени доказателствени средства, се казва в мотивите на БАС.

Заседанията са насрочени за днес и утре от 9.30 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини