Оставиха в ареста обвинените за грабежа в офис на мобилен оператор в София

  • 08 декември 2021 16:18

  • 290
  • 0
Оставиха в ареста обвинените за грабежа в офис на мобилен оператор в София
© gettyimages

Оставиха в ареста четиримата обвинени за грабежа от офис на мобилен оператор в София. Те са получиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщават от прокуратурата.

На 6 декември в 04.30 часа трима от мъжете разрушили входна стъклена врата на търговски център, както и врата на офис на мобилен оператор, които се намирали на ул. „Тодорини кукли“ в гр. София. Обвиняемите А.И.,Т.Г. и Б.И. откраднали 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефони, 11 комплекта, съдържащи телефон и аксесоар, зарядно устройство, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с електронно. Докато тримата били в офиса, четвъртият обвиняем - А.Г. стоял встрани от търговския център, давал им указания по радиостанция и наблюдавал за полиция.

Четирима задържани в София при опит за обир на офис на мобилен оператор

Срещу обвиняемите е образувано досъдебно производство. При единият от тях подобно престъпление не е първото. Мъжът е бил осъден и с влязла в сила присъда за идентично деяние. Друг от мъжете пък е бил осъждан ефективно за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ не по-малко от една година.

Наложената на четиримата обвинени мярка подлежи на обжалване.

Мая Йорданова
290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини