Четирима задържани в София при опит за обир на офис на мобилен оператор

  • 06 декември 2021 09:01

  • 2425
  • 3
Четирима задържани в София при опит за обир на офис на мобилен оператор
© Булфото

Четирима души са задържани днес при полицейска акция в София срещу група, която се занимава с кражба на техника и мобилни телефони.

Акцията е започнала малко сред 6 ч. тази сутрин. Тя е насочена срещу група, което е извършвала кражби от офиси на мобилни оператори и вериги за продажба на техника. Действията на МВР са свързани с опит за пореден обир на бандата в офис на мобилен оператор на софийската улица „Тодорини кукли“.

Полицията обаче е имала информация за плановете на бандата и е успяла да задържи четирима души. Трима от тях са задържани малко след като влезли в офиса мобилния оператор, а четвъртият е бил човек, който следял за полицейско присъствие в района. Но и той е арестуван.

Единият от задържаните е на около 30 години, другият – на около 22, съобщиха за „Хоризонт“ източници от столичната полиция. Единият от арестуваните е със 165 регистрации в полицията. Групата се е занимавала с престъпна дейност – обири на офиси на мобилни оператори и магазини за техника, от доста време, като през последните два месеца в столицата са извършени няколко такива.

Като на кино: Обраха аптека за 4 минути

Откраднатата техника и мобилни телефони са на стойност десетки хиляди левове. Засега полицията не съобщава по какъв начин и къде е пласирана крадената стока. Продължават обиски и разпити.

Полицията в София е следила престъпната група повече от месец, съобщи на брифинг Петър Петров от Криминална полиция към СДВР. Тепърва ще се установява съпричастността на арестуваните и към други обири.

Novini.bg
2425 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Аз

2021.12.06 | 10:59

3
Какво прави човек в обществото със 165 криминални регистрации, май трябва да вкарат в затвора тези, които го регистрират, защото това е типичен пример за нищоправене

2021.12.06 | 09:10

1
Правосъдие? 165!!!!! регистрации в полицията и е на свбода? Какво очакват, да се превъзпита ли или да убие някого? Защо не е заключен още?

2021.12.06 | 09:53

2
И аз това се учудих! Ако му бяха дали по 2 месеца затвор за всичките 165 регистрации, досега да е мъртъв! "Нет человек, нет проблем" ;)

Добави коментар

Водещи новини