Наградиха деветокласници, предотвратили грабеж в Сливен

  • 03 февруари 2022 18:26

  • 606
  • 2
Наградиха деветокласници, предотвратили грабеж в Сливен
© МВР-Сливен

Полицаите от сектор "Специални тактически действия" към ОДМВР-Сливен се срещнаха днес с петима деветокласници от ППМГ "Добри Чинтулов", предотвратили грабеж, съобщават от ОД на МВР.

Полицаите от сектора, по-известен като "Части за бързо реагиране", са били впечатлени от мъжеството на момчета и са настояли да се срещнат лично с тях, посочват от полицията.

Деветнайсетгодишен криминално проявен е задържан за грабеж в Нова Загора

Началникът на сектора главен инспектор Данаил Илиев и част от служителите са ги запознали с естеството на своята работа, показали са им част от екипировката, оборудването и въоръжението, което се използва при изпълнение на специални операции, застрашаващи живота и здравето на много хора. Обсъдили са най-оптималната реакцията в подобни ситуации, необходимите действия и преценката на риска.

"Това, което сте направили, е достойно за уважение, ще се радвам, ако някой от вас избере полицейската професия", е казал началникът на сектор "Специални тактически действия".

Петимата ученици Андрей Андреев, Виктор Иванов, Толга Назифов, Георги Господинов и Добромир Минков от ППМГ "Добри Чинтулов" получиха плакети от областната полиция и награди от община Сливен.

На 20 януари момчетата преследваха крадец и върнаха открадната чанта на възрастна жена. След като полицията се сезира за случая, извършителят бе задържан на 24 януари. Задържаният е на 21 години от село Тополчане и е направил самопризнания. Той е обяснил, че извършил грабежа, защото имал нужда от пари, след като загубил голяма сума в игрална зала.

Мая Йорданова
606 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИЛФ

2022.02.04 | 00:31

2
Има надежда!
Просто човек

2022.02.03 | 21:46

1
Браво, деца!

Добави коментар

Водещи новини