Иван Гешев участва в Международен антикорупционен форум „Клептокрация и незаконни финансови потоци в Киев

  • 03 декември 2021 09:36

  • 313
  • 2
Иван Гешев участва в Международен антикорупционен форум „Клептокрация и незаконни финансови потоци в Киев
© ПРБ

Главният прокурор на Република България Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във участва в Международния антикорупционен форум „Клептокрация и незаконни финансови потоци“, който се проведе в Киев, Украйна. Форумът бе под патронажа на г-жа Ирина Венедиктова – главен прокурор на Украйна.

Основен фокус на срещата бе противодействието на корупцията по "високите етажи на властта" и финансовите престъпления, както и необходимостта от функционирането на специализирани структури с цел гарантиране ефективността на разследванията на този вид престъпни деяния.  Засегнати теми в дискусията бяха начините за проследяване и пресичане на незаконното финансиране, конфискацията на придобито по престъпен начин имущество и активи.

Иван Гешев участва в честванията за 30-ата годишнина от създаването на Прокуратурата на Украйна

В събитието участваха главни прокурори и магистрати от държави от Централна и Източна Европа, ръководители на специализирани съдилища и прокуратури по противодействие на корупцията в Украйна, Денис Монастирски - вътрешен министър на Украйна, правосъдният министър на страната Денис Малюска, председателят на Върховната Рада Руслан Стефанчук. Онлайн във форума се включиха и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, президентът на Евроджъст Ладислав Хамран и представител на ОЛАФ. Сред участниците бяха и представители на Съвета на Европа, Международната асоциация на прокурорите, неправителствени организации и академичната общност.

Представителите на отделните прокуратури обсъдиха спецификите на съответните законодателни системи в контекста на необходимостта от прилагане на комплексни и съвместни подходи в провеждането на трансгранични разследвания.

Акцент в дискусиите бяха  и предизвикателствата пред разследващите и правоприлагащите органи за борба срещу корупционни и финансови престъпления в контекста на бързоразвиващата се дигитализация и навлизащите на пазарите нови механизми за разплащания като криптовалутите.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
313 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЖалкиНищожества

2021.12.10 | 14:05

2
Като какъв се явява там?Като представител на ...?
Пхахаха

2021.12.03 | 09:41

1
Брендо украинеца дойде ли да поднесе почитания?

Добави коментар

Водещи новини