Иван Гешев се срещна с евродепутати

  • 05 ноември 2021 14:11

  • 518
  • 1
Иван Гешев се срещна с евродепутати
© ПРБ

Главният прокурор на Република България Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и ръководството на Прокуратурата на Република България проведоха работна среща в София с делегация от членове на Европейския парламент от групата “Обнови Европа” и с представители на Европейската партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“ (АЛДЕ), съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

В срещата участваха Адриан Васкес Лазара, председател на Комисията по правни въпроси в Европейския парламент, Илхан Кючюк, съпредседател на Европейската партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“ (АЛДЕ), Роман Якич, президент на Либералната мрежа на Югоизточна Европа, Емил Киряз, зам.-председател на Либералния интернационал, Антоанета Асенова, президент на Европейската либерална младеж, Даниела Муралес, политически съветник от АЛДЕ.  

Гешев е на официално посещение в Република Северна Македония

Обсъдени бяха мерките, които Прокуратурата на Република България предприема за спазването на закона при провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и за Народно събрание, насрочени за 14.11.2021 г.,  противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите и необходимостта от активно взаимодействие между институциите с цел гарантиране на честен и прозрачен вот. 

Ръководството на прокуратурата запозна европейските парламентаристи с извършените проверки и образуваните досъдебни производства срещу лица и престъпни групи, занимавали се с купуване на гласове при изборите за Народно събрание през м. април и м. юли 2021 г., както и с работата на Националното междуведомствено звено, ангажирано с осигуряването на бърза и адекватна реакция на противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес.

Прокуратурата потвърди готовността си за продължаване на двустранния диалог с представители на Европейския парламент по въпроси, свързани с отстояването на върховенството на правото.

Филип Епитропов
518 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mitaka

2021.11.05 | 14:41

1
Гешев, започвай Рашков за 19тте кенефа и Киро и Радев за двойното гражданство и за достъпа му до класифицирана информация и държавна измяна

Добави коментар

Водещи новини