И Гешев разпореди проверка на тежкия инцидент на АМ "Струма"

  • 23 ноември 2021 10:59

  • 1930
  • 0
И Гешев разпореди проверка на тежкия инцидент на АМ "Струма"
© Булфото

„Прокуратурата на Република България ще положи всички усилия за изясняване на случая и установяване на причините, довели до тежкото пътнотранспортно произшествие“.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 144

Това се казва в съболезнователен адрес до главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, изпратен от ръководството на ПРБ. В него се изразяват най-искрени съболезнования и съпричастност към скръбта на народа на Република Северна Македония. 

45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

Веднага след като е бил уведомен за тежкия инцидент, главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във е разпоредил разследването да бъде възложено на екип от следователи от Националната следствена служба (НСлС). На място е заместник-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов, под чието ръководство незабавно са започнати действия по разследването. Извършва се оглед на местопроизшествието. Провеждат се разпити на пострадали, настанени за лечение в УМБАЛСМ „Пирогов“.

Разследването ще бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-София и Върховната касационна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Филип Епитропов
1930 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини