Вкарват в затвора рецидивист, нападнал и обиждал полицаи

  • 17 ноември 2021 14:26

  • 426
  • 0
Вкарват в затвора рецидивист, нападнал и обиждал полицаи
© Pixabay

59-годишен мъж е осъден на затвор по обвинение на Софийска районна прокуратура за хулиганство и съпротива срещу полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 14.11.2018 г. около 18,25 ч. на ул. „Ильо Войвода“ в гр. София, обвиняемият А.И. бил спрян от полицейски служители за проверка, тъй като шофирал без пуснати светлини. Когато слязъл от автомобила, А.И. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправил обидни реплики към униформените.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу полицейски служители по време на изпълнение на задълженията им по опазване на обществения ред – обвиняемият се опитал да удари единия полицай с двете си ръце в областта на главата.  Престъплението е извършено в условията опасен рецидив – обвиняемият е многократно осъждан и му е налагано ефективно наказание „лишаване от свобода“ .

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 5 вр. ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са извършени експертизи.

С присъда на Софийски районен съд А.И. е признат за виновен по повдигнатото му обвинение, като му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца , което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим.

Задържаха опасен рецидивист в София

Константин Тодоров
426 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини