3 години затвор за рецидивист, извършил кражба

  • 22 октомври 2021 10:13

  • 319
  • 0
3 години затвор за рецидивист, извършил кражба
© Pixabay

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура 44-годишен мъж е осъден на 3 години затвор за кражба, извършена в условията на опасен рецидив.

На 27.06.2019 г. около 14:00 часа от заведение в ж.к. “Люлин”, гр. София, Д.И. откраднал 540 лева от владението на В.С. Обвиняемият бил клиент на заведението и използвал момента, в който касата била отключена и служителят, отговарящ за нея не бил на работното си място. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като Д.И. е многократно осъждан на “лишаване от свобода” ефективно за идентични престъпления.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по  чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. А  от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели, които сочат Д.И. като деец.

С присъда на Софийски районен съд Д.И. е признат за виновен по повдигнатото му обвинение, като му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Затвор за мъж, посегнал на полицаи

Десислава Станева
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини