Вижте подробности за кражбата на парите на пенсионерите в Катуница

  • 09 февруари 2022 07:42

  • 1247
  • 1
Вижте подробности за кражбата на парите на пенсионерите в Катуница
© Novini.bg

Въоръжен обир в пощенската станция на пловдивското село Катуница вдигна на крак полицията. Нападението стана вчера посред бял ден. Маскиран мъж насочил пистолет срещу служителката и задигнал цялата налична сума, предназначена за изплащане на пенсиите и COVID добавките на възрастите хора, съобщи репортер на NOVA. Късно снощи от МВР съобщиха, че извършителят е задържан.

„Изобщо не очаквах такова нещо. При самото разминаване с него видях, че държи пистолет и торбичка. Когато се разминахме, разбрах, че е станал обир. Отидох да видя как е служителката на пощата и тръгнах след него. Той беше с шапка, очила и яке, което след това свали. Беше сравнително млад - вероятно 40 - 50-годишен. Чух изстрел, но понеже бях с гръб помислих, че е някакъв друг шум. Човекът си вървеше много спокойно. Мислех, че е дрогиран или нещо подобно”, разказа свидетелят на случилото се Иван Станков.

Кметът на Катуница Красимир Юруков успокои жителите на населеното място, че извършителят е задържан и цялата задигната сума пари е намерена. „Това е човек, който не желае да работи - мързелив. Той злоупотребява с наркотици и алкохол в големи количества. Беше си организирал алиби с няколко негови приятели на маса”, добави Юруков.

Задържаха мъж за кражба на 36 тона метали в Димитровград

На помощ на полицията в издирването на извършителя се включва и ловната дружинка на селото. Обиколени са всички горски територии заради получена информация, че може да се укрива там. „Мисля, че не беше сам. Видяхме още един човек. Разбрахме, че е бивш военен с доста голямо криминално досие, който му е помогнал”, уточни Васил Петлешков.

Кметът на Катуница обясни, че хората от селото ще могат да си получат пенсиите днес след 12 ч. От полицията уточниха, че извършителят е на 43 години и не е действал сам. Вероятно ще има и още задържани.

Теодора Александрова
1247 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.09 | 09:07

1
КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ГОЛЯМОТО МУ КРИМИНАЛНО ДОСИЕ, ТОЙ НЕДОСИГАЕМ ЛИ Е? А СЕГА ВЗЕМЕТЕ , ЧЕ ГО ПУСНЕТЕ ДА УВЕЛИЧИ ПОВЕЧЕ ДОСИЕТО СИ.

Добави коментар

Водещи новини