Член на ВСС: Политиците са обрекли спецправосъдието на унищожение

  • 18 октомври 2021 18:00

  • 986
  • 5
Член на ВСС: Политиците са обрекли спецправосъдието на унищожение
© БТВ

Някои от записаните мерки в Плана за възстановяване и устойчивост ми харесват, други – не, но интересното е, че те не бяха обсъдени с нас. Каквито и мерки да бъдат предприети, ние ще ги спазим. Тези мерки зависят от политиците - ако те имат волята за тях, те ще бъдат факт, ако нямат волята, те няма да бъдат факт. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ членът на Висшия съдебен съвет Евгени Иванов по повод записаната в Плана заявка за реформи в сферата на върховенството на закона и правосъдието.

По думите му по доклада на ВСС за дейността на спецправосъдието, поискан от служебния министър на правосъдието Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия, се работи усилено. Проблемът да не става толкова бързо, колкото искат политиците, е, че той обхваща огромна материя и се изискват доста сериозни усилия. Като гледам какви предварително подготвени закони се внасят в последните два парламента, смятам, че политиците са обрекли на унищожение специализираната прокуратура и специализираните съдилища, заяви Иванов.

Аз имам село, ходя там, говоря с хората там и те смятат, че специализираното правоъдие трябва да го има. На тях им прави впечатление, че изключително богати хора са в ареста и имуществото им е запорирано, посочи членът на ВСС.

При нас правата на обвиняемиете и подсъдимте се спазват. Това е гарантирано на законово нивол. Върховенството на закона е гарантирано, увери Евгени Иванов.

Той препоръча на политиците да преглътнат егото си след изборите, да си свършат работата и да съставят правителство.

Янаки Стоилов предлага закриване на спецправосъдието

Последвайте канала на

Константин Тодоров
986 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Анонимен

2021.10.18 | 18:36

1
Пречи им да крадат!

2021.10.19 | 02:32

5
taka e,партията на промяната подскача най много3ащо ли.
Анонимен

2021.10.18 | 20:08

4
Да точно така! Спец правосъдието пречи на Радев и кръгът му да крадат!

2021.10.18 | 19:25

3
Това защо го казваш,казвай мръсотиите си и мълчанието за грабежите за милиярди.
Thu

2021.10.18 | 19:10

2
Поредният безделник от който няма полза. Две кокошки няма за безнес. Пуснал гуша като пеликан.

Добави коментар

Водещи новини