Съдът в Стара Загора решава утре за листата на ДБ

  • 18 октомври 2021 14:47

  • 262
  • 3
Съдът в Стара Загора решава утре за листата на ДБ
© Булфото (архив)

Административният съд в Стара Загора ще гледа утре (19 октомври) делото за отказаната регистрация на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ за парламентарните избори на 14 ноември. Заседанието започва в 11,30 часа, съобщиха от пресцентъра на обединението.

„Правото на десетки хиляди избиратели на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в Стара Загора и реигиона зависи изцяло от решението на съда, тъй като липсата на регистрация на листата ще ги лиши от възможност да подадат гласа си за предпочитаната от тях политическа сила“, се казва в становище на „Демократгична България“ по темата. 

„Демократична България“ подаде жалба срещу отказа на РИК да впише листата ѝ

Това е единственият останал висящ казус от всички, които Централната избирателна комисия реши да проверява по искане на ГЕРБ и с подкрепата на ДПС. Срокът за решение на ЦИК по този казус изтече в полунощ на петък срещу събота. Регистрациите на всички листи без тази в Стара Загора остават валидни. „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ подаде в събота жалба срещу отказа на РИК Стара Загора да впише листата, тъй като отказа да признае пълномощното, подписано с квалифициран електронен подпис от двамата съпредседатели на обединението Атанас Атанасов и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския

ЦИК потвърди: ДБ без кандидат-депутати в Стара Загора

В жалбата се посочват редица нередности в решението на РИК – по фактическата обстановка от 12 октомври, по описаните от членовете на РИК обстоятелства в акта, както и по спазването на законите за използване на КЕП. В самия акт, например, устната забележка, която била отправена към вносителя Атанас Славов, е описана на гърба на листа, без да присъства неговият подпис и неясно по кое време.

 

Филип Епитропов
262 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Вико

2021.10.19 | 14:58

3
И да ги премахнат от всички избирателни секции няма да е голяма загуба. Абсолютно нелогични по всички критерии ...
Неграмотници

2021.10.18 | 15:12

1
Тези велики всезнайковци от ДБ трябва да знаят, че електронният подпис е валиден единствено, когато се предоставя поставен върху документ в електронен формат. Разпечатка на документ с електронен подпис не позволява да се валидира подписа.
Така че

2021.10.18 | 15:15

2
Решение на съда да признае такъв документ ще бъде правно неиздържано и ще повлече като лоша практика други дела за решаване на сходни казуси. Тъй че, вън ДБ от изборите, поне в СЗ и други градове но БГ.

Добави коментар

Водещи новини