Двама мъже са осъдени за трафик на хора в Свиленград

  • 27 юли 2021 16:58

  • 457
  • 0
Двама мъже са осъдени за трафик на хора в Свиленград
© Getty Images/Guliver

Двама мъже са осъдени по досъдебно производство на свиленградската прокуратура за противозаконно подпомагане на 29 нелегални чужди граждани да преминат през страната, съобщиха от пресцентъра на обвинението. Случаят е от 4 юни т. г. в Любимец, където съизвършителите Н.С. /30 г./ и Ф.М. / 25 г./ са били задържани с товарен автомобил, в който са били мигрантите - мъже от Иран и Ирак.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 431

При разследването било установено, че по-рано през деня чужденците влезли в България от Гърция в землището на свиленградското село Мезек и след няколко часа пеша стигнали до местност, в която изчакали товарния автомобил с Н.С. и Ф.М., които трябвало да ги откарат в София срещу заплащане.

Районен съд - Свиленград е наложил на Н.С. наказание от 11 месеца лишаване от свобода при първоначален "общ" режим и глоба от 4 800 лв., а на Ф.М - наказание от 10 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години и глоба от 4 500 лв. Товарният автомобил е отнет в полза на държавата. Двамата подсъдими са признали вината си.

Присъдата е по одобрено от съда споразумение, се допълва в съобщението.

Превозила стотици нелегални мигранти международна банда разбита с помощта на българските власти

Всичко по темата:
Мигрантска криза 431
Константин Тодоров
457 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини