Превозила стотици нелегални мигранти международна банда разбита с помощта на българските власти

  • 23 юли 2021 16:09

  • 1948
  • 0
Превозила стотици нелегални мигранти международна банда разбита с помощта на българските власти
© Булфото (архив)

При международна операция са били задържани 11 души, участвали в организирана престъпна група за превеждане на нелегалните мигранти през сухопътна граница от Турция в Гърция, съобщиха от прокуратурата.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 418

За две години групата е превозила около 350 нелегални мигранти при общо 56 незаконни преминавания на границата на Гърция. Мигрантите са плащали между 2000 и 2500 евро на човек, а при едно преминаване през границата са превозвани 15 човека.

В екипа по разследването е участвала Специализираната прокуратура, която е образувала досъдебно производство срещу престъпна група за превеждане на мигранти през 2018 г. След това Евроджъст е координирала и оказала помощ на гръцките и българските правоохранителни власти, за да спрат дейността на международна престъпна група.

Нелегални мигранти са задържани в община Маджарово

В деня на акцията петима души, заподозрени в съпричастност към престъпната дейност, са били задържани в България. Останалите са гръцки, турски и грузински граждани, като те са организирали и извършвали незаконния трафик. В България разследващите са иззели 11 превозни средства, над 30 телефонни апарати, множество документи, GPS оборудване, над 4000 евро и машина за добиване на биткойни.

Мигрантите били превозвани през сухопътна граница чрез високопроходими автомобили, предоставени от българските участници в групата. Използвани са били повече от 89 автомобила за престъпната дейност.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 418
Константин Тодоров
1948 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини