Юрист: ВСС набързо ще отхвърли искането за освобождаването на Гешев

  • 20 юли 2021 15:09

  • 1215
  • 1
Юрист: ВСС набързо ще отхвърли искането за освобождаването на Гешев
© Булфото (архив)

Очаквам максимално бързо да се направи опит в този Висш съдебен съвет темата за бъде затворена, в рамките на едно заседание да се отхвърли това искане. Такова мнение сподели в интервю за БНР адвокат Петър Славов по повод предстоящото разглеждане на казуса с поисканото отстраняване на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Според него съдебните кадровици ще се опитат "максимално бързо да потулят случая" с оглед на възможността новият парламент да промени сегашното високо мнозинство, което е необходимо за избор или за оставка на някой от "тримата големи" в съдебната система. 

То много лесно може да бъде променено на 13 гласа или на обикновено мнозинство и тогава нещата биха могли да станат доста по-драматични за участниците в процедурата. Не бих се изненадал, ако някой от новите народни представители внесе предложение за промени в Закона за съдебната власт, коментира юристът.

Според Славов мотивите за отстраняването на главния прокурор изглеждат "достатъчно сериозни" и допълни, че темата ще има продължение.

Янаки Стоилов се обръща към депутатите, ако ВСС не отстрани Иван Гешев

В този състав на ВСС необходимите 17 гласа изглеждат несъбираеми, смята Петър Славов. По думите му обаче е напълно възможно с оглед на това продължение на темата някои от членовете на ВСС по лични и субективни съображения да подкрепят предложението за отстраняване на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Владимир Василев
1215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.20 | 19:44

1
Шопарите в пандиза ! Друга алтернатива няма ! Гаранти Радев и Рашков !

Добави коментар

Водещи новини