Делото срещу Петър Москов е отложено заради COVID-19

  • 11 май 2021 10:46

  • 616
  • 1
Делото срещу Петър Москов е отложено заради COVID-19
© Булфото/ Novini.bg

Делото на Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, което трябваше да се гледа в съда днес, беше отложено заради COVID-19 на съдебния заседател Любен Иванов, информира БНТ.

Делото срещу бившия здравен министър е във връзка с вноса на ваксини "Пентаксим" от Турция и износа на българската БЦЖ за Турция.

Петър Москов отива на съд за ваксините "Пентаксим" и "Еувакс Б"

Според прокуратурата Москов е извършил две длъжностни престъпления и едно престъпление за безстоппанственост, като не е изпълнил служебните си задължения и не са били спазени процедурите за даване на разрешение за ползване на ваксините. От прокуратурата казват, че не е имало разрешение да бъдат приети ваксините "Пентаксим" у нас.

"Обвинението срещу мен е все едно съм пресякъл на зелен светофар", коментира обвинението Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва. Според него, делото е плод на търговски интереси и ще има последици за хората, които са го организирали.

Novini.bg
616 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
оа

2021.05.11 | 11:18

1
Този още ли не е осъден ? Какво е чакала съдебната ни система до сега ? За това хората искат промяна... време е това да стане ясно и на управляващите

Добави коментар

Водещи новини