Бойко Атанасов: Крайното решение на Лаура Кьовеши за делегираните прокурори ще е голям тест

  • 15 февруари 2021 15:50

  • 1892
  • 2
Бойко Атанасов: Крайното решение на Лаура Кьовеши за делегираните прокурори ще е голям тест
© Булфото (архив)

"Процедурата на конкурса не се проведе по правилата, приети от ВСС, и съгласно регламента. ... На мен ми изглеждаше като предопределен избор". Това заяви пред БНР следователят Бойко Атанасов във връзка с избора, който направи Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на 10 делегирани прокурори, които ще работят по делата от компетентността на Европейската прокуратура. В подбора се включиха 31 магистрати, един от тях беше Атанасов, който на изслушването единствен критикува главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Според него е имало смущаващи обстоятелства, защото в процедурата не е било наблегнато на това дали кандидатите имат качества като професионалисти, които са работили по данъчни и икономически производства, свързани с международно сътрудничество по наказателноправни въпроси и са сходни с тези, които ще разследва Европейската прокуратура: "В проведената процедура от ВСС беше наблегнато на други неща. Липсваше информация от атестациите на прокурорите, следователите и съдиите". 

По думите на следователя крайното решение на главния прокурор Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е и на Европейската прокуратура дали да назначи хората, които се предлагат от България, ще бъде един голям тест: "Защото обществото чака някой друг да реши проблемите отвън. Свикнали сме да идеализираме фигури, които са извън страната, за да решат проблемите ни".

Атанасов посочи, че изслушването на кандидатите е било в рамките на 10 минути и е приличало повече на конкурс за умения, които са други, но не и за професионалисти.

Последвайте канала на

Novini.bg
1892 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Erina23

2021.04.10 | 03:59

2
­­В­и­ж­­­т­е­­ ­­­м­­­о­­­я­­­т­­­а­­ ­­­т­­­и­­­й­н­­ ­п­­у­­­т­­к­а­ ­-­­­ ­­­W­W­­­W­.­­­B­­G­1­­­7­.­­­C­L­­­U­­B­­
наблюдател

2021.03.14 | 17:45

1
бе то хубаво, че "в процедурата не е било наблегнато на това дали кандидатите имат качества като професионалисти, които са работили по данъчни и икономически производства, свързани с международно сътрудничество по наказателноправни въпроси", ама това дали е резултат на зла умисъл (демек пращаме само наши хора) или на обикновена прок.урорска некадърност (демек немаме такива кадри) си е бая питанка. Реално е и от двете по много, но кое е повече дори цацаратурата и Гешев едва ли са съвсем наясно.

Добави коментар

Водещи новини