Прокурорската колегия не може да изпрати нови кандидати за европейски делегирани прокурори

  • 02 юни 2021 15:07

  • 385
  • 2
Прокурорската колегия не може да изпрати нови кандидати за европейски делегирани прокурори
© Novini.bg

Прокурорската колегия реши на днешното си заседание да прекрати процедурата за избор на европейски делегирани прокурори от България. Причината е, че няма друг кандидат, от досегашната процедура, който да е получил шест или повече гласа подкрепа, както е разписано в правилата досега, и съответно от колегията не могат да изпратят веднага нови кандидатури към Европейската прокуратура.

Членовете на колегията коментираха, че преди да се прекрати процедурата и решението да влезе в сила, не може да започне нова. Те решиха, след като това стане, да обсъдят въпроса дали ще започне нова процедура за подбор на кандидати и налага ли се промяна в правилата за избор.

Европейската прокуратура, която започна работа на 1 юни, отхвърли шест от общо десетте избрани и предложени от България делегирани прокурори. Причината е, че те не отговарят на съответните изисквания.

Днес Европейската прокуратура започва работа

"Положението в Румъния е същото като в България", заяви Стефан Петров от Прокурорската колегия. Той съобщи, че в Румъния от предложените 15 делегирани прокурори са избрани 6, а за останалите 9 в момента до 27 юни се провежда конкурс по подаване отново на документи, а после предстои избор.

 

Novini.bg
385 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Cynthiaefoca

2021.06.02 | 23:45

2
М­­л­­­а­д­а­­ ­­м­­о­­­к­­р­­а­ ­­у­­­ч­­е­­н­­и­ч­­к­­а­­­ ­­ч­у­­к­­­а­­ ­­­ ­W­­ ­W­­ ­W­­­ ­­­.­­ ­­B­­ ­G­­ ­1­­ ­­7­­­ ­.­­­ ­­C­­ ­­­L­­­ ­­­U­­­ ­­­B
XXX

2021.06.02 | 15:28

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини