ВАП сезира министър Танева да извърши незабавна проверка заради сеч на вековна гора край Котел

  • 14 септември 2020 12:54

  • 1769
  • 4
ВАП сезира министър Танева да извърши незабавна проверка заради сеч на вековна гора край Котел
© Районна прокуратура - Сливен

В изпълнение на конституционно установените си правомощия да следи за спазване на законността (чл.127 от Конституцията), Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с медийни публикации, относно изсечена вековна гора край гр. Котел. Това съобщиха от Прокуратура на Република България.

По реда на чл.145, ал.1, т.3 от ЗСВ ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши спешна проверка, свързана с обстоятелствата по случая.

За изясняването на казуса е необходимо да се проучат предвидените по лесоустройствения проект мероприятия, кога и какви дървесни видове са маркирани, какъв вид е сечта-изборна, групова или др., какъв е видът на добива- за бичене, фурнир или шперплат и за какво точно са маркирани дърветата, съгласувана ли е сечта с РИОСВ, изпълнена ли е процентно до 25% с оглед наличието на вододайна зона и др.Информацията от проверката следва да бъде обобщена в доклад, в който да бъдат отразени посочените констатации, допуснати нарушения, образувани административни и административно наказателни производства, както и мерки за преустановяване на нарушенията.

Докладът трябва да бъде изпратен до ВАП в най-кратък срок.

Поставиха под закрила 1690 декара вековни гори в Община Кюстендил

Радина Лазарова
1769 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Пунта Мара

2020.09.14 | 13:34

1
Тихо! Тихо!! Тихо,за да НЕ ни ЧУЯТ в Брюксел,в това "министерство" НЕЗАКОННИ работи НЯМА!!!

2020.09.14 | 13:40

2
Те ги изнесоха, вие сезирВайте и задвижвайте процедури и взимайте МЕРКИ хахаххахахахаха
:((

2020.09.14 | 14:28

3
Долни боклуциии! Горското "стопанство" в Котел трябва да се разследва до дупка и то с години назад за всички безобразия, които направиха! Проверете колко кубика изсичат годишно и колко залесяват. Ще Ви отговоря - залесяването е НУУУЛА ! Нито едно дърво! Жалки продажни нещастници! Затвор!!!
Веско

2020.09.14 | 14:30

4
Как ще я извърши като мъжът й е виден горски шеф там?

Добави коментар

Водещи новини