60-годишна българка е арестувана в Гърция за участие в телефонни измами

06 декември 2019 12:33

 60-годишна българка е арестувана в Гърция за участие в телефонни измами
© gettyimages
1291 0

Българска гражданка е арестувана в Гърция за участие в телефонни измами. Тя била "касиерка" на престъпна група и събирала парите от измамените възрастни хора.

С разрешение на прокуратурата в град Янина гръцките медии публикуваха снимката и личните данни на арестуваната българка. Това е Русанка Христова Ангелова, на 60 години. Тя е участвала в група на "ало измамници", като е събирала парите от жертвите, предаде БНР.

Кога се извършват най-много телефонни измами?

Досега са доказани измами за 146 500 евро, извършени само за три месеца от 9 души. Установени са още 30 опита за телефонна измама по познатата схема с подвеждане на жертвите с лъжлива информация за близък човек, пострадал при катастрофа.

Арестът на Ангелова е извършен в момент на получаване на пари от възрастна жена, която предварително е информирала полицията за случая. Полицията призовава за съдействие, ако има още измамени лица от арестуваната. На Ангелова е наложена мярка „задържане под стража“. Срещу нея е повдигнато обвинение за участие в престъпна група за телефонни измами.

Мая Йорданова
1291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини