Коронавирусът вече е част от телефонните измами

  • 06 април 2020 12:47

  • 548
  • 1
Коронавирусът вече е част от телефонните измами
© Pixabay

Сигнал за извършена телефонна измама, свързана с коронавируса, разследва полицията. 73-годишна жена от с. Обретеник е станала жертва на престъплението. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В РУ – Бяла е започнато досъдебно производство, затова че възрастна жителка на с. Обретеник е дала сумата от 1660 лева на непознато лице, след като е била заблудена по телефона, че брат ѝ се нуждае от лечение, тъй като се е разболял от новия коронавирус.

Ето какви измами са възможни в София по време на извънредното положение

В разговор с потърпевшата служителите на реда са документирали, че това се е случило няколко дни преди това - на 31 март, когато на домашния си телефон е получила обаждане от  непознат мъж. Той се представил за "доктор" и съобщил, че брат ѝ е болен от коронавирус, поставена му е една животоспасяваща инжекция, но спешно трябва да бъде поставена втора инжекция.

Разговорът продължил плачещ мъжки глас, който жената оприличила на гласа на брат си и казал, че тя трябва да му помогне. Разговорът отново бил поет от "доктора", който обяснил за необходимостта от поставянето на втора животоспасяваща инжекция на стойност около 1500 лв. Разговорите с "доктора" продължили повече от два часа, като той накарал жената да опакова 1600 лв. в черна найлонова торбичка, които да предаде на шофьора на кола, която ще спре пред адреса ѝ.

На водача тя предала парите и дала още 60 лв. за услугата. След като изпълнила указанията се прибрала. По-късно в разговор с дъщеря си разбрала, че е измамена.

Случаят е документиран от полицията и е започнала работа по него, като се разследва престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
548 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
manbal

2020.04.06 | 13:22

1
мангала нищо не го спира.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини