Гешев: На Божков са повдигнати 7 обвинения, обявен е за общодържавно и международно издирване! Шефът на ДКХ е задържан за 24 часа

Към този момент Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е обвиняем по 7 обвинения. Те са за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и още две деяния. Отделно той е обявен за общодържавно и международно издирване, тъй като същият е напуснал границите на страната.

Това обяви главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, който коментира днешната акция в офисите на бизнесмена Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, Националната лотария и Държавната комисия по хазарта, предаде репортер на Novini.bg. "Не съм наблюдаващ прокурор и нямам разрешение да коментирам подробности. Нашата работа е, когато констатираме нарушения, да повдигнем обвинения и да изправим конкретните извършители пред българския съд. Ще положим всички усилия той да бъде доведен пред българския съд. Факт е, че е извън страната, но не съм сигурен точно къде се намира. Арабаджиеви обясняваха, че има задръстване на границата. Цветан Василев също обясняваше, че много иска да се върне, но няма как. Всеки обвиняем има право да се защитава както намери за добре. Тези лица, които се укриваха извън страната, като Митьо Очите, Арабаджиеви, Баневи, Миню Стайков, те всички бяха издирени и в момента са подсъдими пред българския съд. Сигурен съм, че наблюдаващите прокурори ще съберат всички доказателства и ще изправят Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от пред съда. Той е поредният олигарх, който бяга от България, но ще направим всичко и ще го върнем в България. Факт е, че е извън страната. Не знам къде е, но съм сигурен, че ще си го приберем", каза още той.

Васил Божков

 

Спецакция срещу Божков! Полицаи с качулки нахлуха в офисите му

"В личен план искам да ви кажа нещо - крайно време е този криминален преход да свърши. Време е да кажем стига и прокуратурата го прави. Ще продължи да го прави и за всички лица, които нарушват законите и реда в държавата. Прокуратурата ще направи всичко възможно, да свърши работата, която не е свършена в предишните години. Ние не преследваме богатите. Ние  спазваме закона. Не може да  дължиш на държавата над 400 млн. лева данъци и да казваш, че си репресиран, защото предполагам, че това ще каже Божков. Всеки български гражданин има освен права и задължения. Не може задълженията да важат само за хората с по-скромни възможности. Тези 400 млн. лева означават по 100 лева отгоре за всяка пенсия. Време е всеки да си плати цената за това, което прави. Независимо коя партия стои зад него, независимо колко милиарда има, независимо кои чужди интереси стоят зад него. Ние искаме да се спазва закона. Всеки гражданин трябва да реши какво иска - да се спазва закона и да има ред или нещата да си продължат по старому", обяви Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във

Васил Божков е избягал. Интерпол ще го издирва

"По закона за МВР са задържани над 16 лица, но не мога да коментирам дали всички са от Комисията по хазарта. Председателят на комисията Александър ГеоргиевАлександър ГеоргиевАлександър Георгиев e роден през 1971 г. Има висше юридическо образование от СУ "Св. Климент, доколкото ми е известно, е с мярка за задържане до 24 часа по Закона за МВР", разкри още Гешев.

Александър Георгиев, председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ)

Влязоха и в Комисията по хазарта. Отведен е председателят Александър Георгиев

Гешев коментира и отношенията на прокуратурата с президетентската институция. "Днешното съобщение е достатъчно подробно. Не сме спрели коренспонденцията с Президентството. Спрели сме всички контакти с изключение на официалната писмена кореспонденция. Публикуваните вчера материали не са СРС-та. Прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки. Ние трябва да спазваме закона. Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказтелство, за всяко едно лице, независимо на каква позиция е в държавата. Видяхте, че и действащ министър е в ареста и са му повдигнати обвинения. Факт е, че много хора не харесват и се оплакват от работата на прокуратурата. Това показва, че прокуратурата си върши работата, защото работата на прокуратурата не е да я харесват , а да реализира наказателна отговорност, когато са налице достатъчно доказателства. Всичкото това недоволство към прокуратурата е индикация, че сме на прав път. Главният прокурор няма врагове и не влиза в лични битки", категоричен бе Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във

Novini.bg припомня, че днес Прокуратурата и МВР влязоха в офиса на Божков на ул. "Московска" в София, Национална лотария и Държавната комисия по хазарта. На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда. 

Васил Божков години наред плаща по-ниски държавни такси и така спестява стотици милиони. Държавата мълчи. Докога?

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз.

Цветомир Найденов: Проблемът с неплащането на данъци на Васил Божков е най-малкият му проблем

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително.

АДФИ: Две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с много над 210 млн. лева, проверките продължават, сумата се очертава да бъде много по-голяма!

Малко след като скандалът се разрасна от АДФИ съобщиха, че сумата, която не е събрана от отделните организатори на хазартни игри, е значително голяма, а лидерът на НФСБ Валери Симеонов дори поиска да бъдат направени промени в Закона за хазарта. Те минаха на първо четене в Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание, а преди това получиха и подкрепата на премиера Бойко Борисов.

 

Коментари

 1. 2020.01.29 | 20:50

  Почва да става, интересно оооо!?!

  1. 2020.01.29 | 20:52

   Гледай само, какво ще става!

 2. 2020.01.29 | 19:54

  Аз съм мноо прост и вс. път, задържат ли олигарх-спонсор на Корни, повтарям тъпизма"спрял е да си плаща".
  Ами да не е спирал, при БСП и ДПС си плащаше и "жънеше кинти" хахаа

 3. 2020.01.29 | 19:41

  Черепа, ще им разкатаем, фамилията!!! Бас!?!

  1. 2020.01.29 | 19:45

   неграмотията е лошо нещо

  2. 2020.01.29 | 19:41

   разкатае

 4. 2020.01.29 | 19:35

  Тоя има физиономия на нещо тъпо.
  Като някакво животно

 5. 2020.01.29 | 19:07

  Страх носят от Радев тои не малчи казва за всеки проблем

  1. 2020.01.29 | 19:09

   Тоя депресар всъщност нищо не казва.

 6. 2020.01.29 | 18:50

  A 30 GODINI BECHE NAI VELIKIA

  1. 2020.01.29 | 19:08

   След днешния вот на недоверие усещаш ли болката отзад? Боли, нали?

  2. 2020.01.29 | 19:04

   Ама нали знаете! Тъпата мутра боко не може да назначи умен гешефт! Тъп галош си гешефт като мутрата Убиец!

  3. 2020.01.29 | 18:58

   Комундели, намерихте си майстора! Браво на Гешев!

 7. 2020.01.29 | 19:04

  А за Мишо бирата гешев малчи

 8. 2020.01.29 | 18:52

  grobarska sluga agenjt geshev ne 7 poiskai 77 obvinenia s u cerepa nito edno nekadarnik niama da izdarji pred mejdunarodniat sad za koeto balgaria shte bade usadena otnovo I balgarskiat narod shte plashta za tvoiat sluginaj I nekadarnost.

  1. 2020.01.29 | 18:56

   Комунетата винаги са се насирали от страх от името Гешев и пак ще ги разкатае както предшественика си!

 9. 2020.01.29 | 17:09

  Тиквата кога ?

  1. 2020.01.29 | 18:53

   A DOMUZA KOGA

  2. 2020.01.29 | 18:20

   Тиквата Корнелия ще е следващата

  3. 2020.01.29 | 17:39

   кога цъфнат налъмЕте

 10. 2020.01.29 | 18:50

  Изглежда че Божков този път решил да не плаща под масата и веднага започнаха да "защитават" народа и или са решили да си повдигат малко падналия им ретинг!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Нужни ли са по-строги мерки за всички инсталации за изгаряне на отпадъци?

Нужни ли са по-строги мерки за всички инсталации за изгаряне на отпадъци?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.