Цветомир Найденов: Проблемът с неплащането на данъци на Васил Божков е най-малкият му проблем

Получихме заплахи за убийство и рекет от страна на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. Животът на цялото ни семейство се промени. Бях чувал през годините, че Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от не плаща такси, но не се бях интересувал в детайли. Не съм задълбавал защо и как точно го прави. Започнах да се интересувам от темата, след като ни заплаши и обяви, че ще ни заключи в прокуратурата. Законите за хазарта в България са изключително добри. 15% данък върху хазарта няма никъде по света, има го само в България. Това е много хубаво, ако си плащаш обаче.

Това заяви в предаването "Неделя 150" по БНР бизнесменът и собственик на Efbet Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в, който коментира темата за заплахите от страна на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от към него и брат му Боян НайденовБоян НайденовБоян Найденов е роден в София. Боян Найденов и брат му Цветомир Найденов започват семеен бизнес с, както и неплащането на такси и данъци от страна на фирми на Божков, които са ощетили държавния бюджет със стотици милиони левове (по първоначални данни става въпрос за над 210 млн. лв., но сумата със сигурност ще расте - бел. ред.), както показа проверката преди дни на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). "Не виждам кой ще застане срещу Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от и ще му каже - Ти не си платил над 400 млн. Държавните служители няма как да го направят, защото те са на заплата от 2-3 хиляди лева. Това за неплащането не го знаем само ние, знаят го всички в Комисията по хазарта. В Закона за хазарта ясно се се казва, че за игрите кено, бинго, традиционна лотария, моментна лотария, каквато е Националната лотария, се дължи държавна такса в размер на 15% върху оборота, а за хазартни игри, за които се събират такси и комисионни, се дължат 20% върху таксите и комисионните. Тези хазартни игри са турнири по белот, табла, шах - там се събират такси и комисионни. Много точно и ясно е написано, че Националната лотария дължи 15% такса", категоричен бе Найденов.

 

АДФИ: Две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с много над 210 млн. лева, проверките продължават, сумата се очертава да бъде много по-голяма!

 

Тежко корумпираната и купена Комисия по хазарта укрила документи от инспекторите на АДФИ

 

"Нямам идея какви са санкциите и може ли да държавата да си върне тези пари, защото не съм юрист. Знам едно, че Законът за хазарта е добре написан и проблемът на българския хазарт се нарича Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. Тази Комисия по хазарта, Валери Симеонов много правилно отбеляза, тя е купена и то от 20 години. Аз съм в хазарта от 30 години и не съм виждал друго такова чудо. Ако Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от си плаща реалния данък, едната му фирма, Евробет, ще фалира. На мен ми е смешно, че Божков сега търси феновете на "Левски". Той не се беше появявал на "Герена" от една година. "Левски" го е имало 100 години преди Националната лотария. Доколкото познавам Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, той се мисли за най-силния човек в държавата. Силно се надявам държавата да надделее. Проблемът с неплащането на данъци на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е най-малкият му проблем. Вярвам на всички държавни органи. Като гледам как се работи, мисля, че в държавата има добри професионалисти. Не съжалявам ни най-малко за това, че казвам истината. Аз не водя войни. Казвам всичко, което знам. 30 години съм в хазарта и знам кой кого е натискал, кой за какво е лобирал", разкри Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в.

 

Валери Симеонов: Комисията по хазарта е корумпирана и купена

 

"Ние сме международна компания. Оперираме в Италия, Испания, Румъния, Сърбия. Пред вадене на лиценз сме за Англия и САЩ. Считам се за професионалист и мога да си върша навсякъде работата, като си плащам данъците и спазвам закона. Нас ни проверяват постоянно. Само за 2018 година имаме 49 проверки само от Комисията по хазарта. Вратички в закона. Просто има една Комисия по хазарта, върху която се влияе. Едно такова явление, като Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, трудно може да бъде спряно. Там един чиновник с 3 500 лева заплата е нормално да има корупционен натиск. Контролът трябва да бъде по-добър. Този проблем трябва да се спре, защото всеки месец се генерират нови проблеми. Сега, ако са 500 млн. лева укрити, след няколко години ще са 5 млрд. Убеден съм, че този проблем ще бъде решен. Той е толкова груб, че няма как да държавата да не го реши", завърши Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в

 

Депутатите приеха промените в Закона за хазарта и забраниха частните лотарийни игри

 

По телефона в предаването се включи и депутатът от НФСБ Христиан Митев, който е един от вносителите на промените в Закона за хазарта. "Проверката на АДФИ доказа, че твърденията на г-н Найденов са верни. Оказа се, че имаме едно незаконосъобразно поведение от страна на Комисията по хазарта. Един от операторите на хазартни игри се е възползвал да плаща по-малка такса, като това е ставало с ясното съзнание на членовете от Комисията по хазарта. Нашият законопроект не е подготвен с Министерството на финансите или друг държавен отговор. Той е подготвен от г-н Валери Симеонов и експерти. Той изчакваше удобен момент, за да го внесе. В него се ограничават и местата, в които ще се продават лотарийни талони, което получи зелена светлина и от Европейската комисия. Държавата е ощетена със стотици милиони левове и е нормално премиерът Бойко Борисов да подкрепи една такава законадателна инициатива. На този етап не предвиждаме никаква забрана на хазарта. За нас това просто трябва да става регламентирано. Надявам се законопроектът ни да получи подкрепа и в пленарна зала", добави Митев.

 

Цветомир Найденов: Васил Божков е монополизирал лотариите. Този частен монопол е по-лош и от държавния

 

NOVINI.BG припомня, на 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда. 

 

Спецпрокуратурата започна да разследва фирми на Васил Божков

 

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз. 

 

Държавен служител от НАП на път да изхвърли от България огромна международна компания, една от най-големите данъкоплатци в страната ни.

 

Държавната комисия по хазарта (ДКХ) ръководена от Александър Георгиев се държи повече от странно, пазейки пълно мълчание по темата. Според изнесените обвинения от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил Божков, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). В статия публикувана преди една година, предвидихме какво ще се случи с лиценза на Betfair  и то се случи както го бяхме описали - припомнете си ТУК! Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително.  

 

Александър ГеоргиевАлександър ГеоргиевАлександър Георгиев e роден през 1971 г. Има висше юридическо образование от СУ "Св. Климент, председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ)

 

Темата коментира и премиерът Бойко Борисов. Той изрази недоволство с връзките, които се правят с ФК "Левски" и напомни, че е болен левскар. "Бизнесът трябва да бъде непроверяван и да не плаща данъци ли?", попита премиерът. Това е официален доклад (на АДФИ) и касае разлика в неплащане на такси за стотици милиони. Ако е вярно това, повтарям, значи не са платени стотици милиони такси от различни дружества. Никой на никого не взима фирмата. Тази дейност е лицензионна. И ако някой не си е платил таксите, ще му се отнеме лиценза. Така че ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е верен, няма да има от какво да се безпокоят. Дали е виновна комисията и дали хора ще бъдат осъдени - ще видим. В момента всички работят на пълни обороти​​ - коментира Бойко Борисов.  

 

Борисов: Болен левскар съм, но няма нищо да крия. Който не плаща, му се взима лиценза

 

От Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) също изнесоха първи данни от проверката в Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Финансовата инспекция се извършва по разпореждане на министъра на финансите от 12 декември 2019 г. и със заповед на директора на АДФИ Георги Начев от 16 декември 2019 г. 

 

Горанов разпореди проверка на комисията по хазарта за несъбрани 250 млн. лева

 

На брифинга Начев съобщи, че две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с много над 210 млн. лев, като се очаква сумата да нарасне. От член 30 алинея 3 на Закона за Хазарта е видно, че държавната такса за моментната лотария, а и за всички игри, следва да бъде 15% от направените залози за всяка игра. От представените регистри, справки и декларации е установено, че единственият оператор, който заплаща държавна такса от 15% е Българският спортен тотализатор, останалите лицензирани оператори, за същата хазартна игра, заплащат държавна такса в размер на 20% от събраните такси от комисиионни за участие, съгласно утвърдените от ДКХ правила. Установено е, че за една и съща хазартна игра се заплащат формирани по различен начин държавни такси, стана ясно още на пресконференцията.  

 

Цветомир Найденов: Васил Божков ни каза буквално - ще ви ликвидирам заедно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов

 

Съпоставката на числата сочи, че ако останалите организатори на хазартни игри са плащали по начина, по който е плащало Държавното предприятие "Български спортен тотализатор", сумата е щяла да бъде с около 210 милиона лева повече, като това е сумата за периода  2014 г. до 2019 г. С цел установяване на приходите на държавата от хазартните игри за проверявания период финансовите инспектори са поискали от ДКХ справки по месеци на броя и стойността на направените залози за всяка игра, но все още чакат цифрите. При условие, че базата, на която са били определяни годишните такси, е била същата, по която са определяни спрямо държавното предприятие, сумата е повече от 210 милиона, разкри Начев и добави, че очакванията му са след приключване на финансовата инспекция тази сума да бъде доста променена и да нарасне. След приключването на финансовата инспекция резултатите ще бъдат публикувани официално, като се очаква това да стане в рамките на един месец. 

Интервюто с Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в може да видите във вграденото по-долу видео, след 1:11:50 минута.

Коментари

 1. 2020.01.28 | 12:58

  От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

 2. 2020.01.27 | 21:22

  Ми защо като са добри условията в България сте регистрирани в Малта

 3. 2020.01.27 | 09:58

  Валери, не се плаши! Тези хора са толкова "страшни" колкото теб тее страх. Имат много пари, но знаят, че и те са обикновени смъртни хора. Не се страхувай, "високите дървета по тях удрят мълнии, а храстите приписват само зайците" Ти не си храст!!!!!

 4. 2020.01.26 | 20:11

  Айде след Божков да се заемат и с Пеевски, че да станем малко по-нормална държава... Много ни идват ламите...

 5. 2020.01.26 | 19:34

  Ами тояизбягалия , грузинеца ? Или пък вие сте наели чеченци ...?!!!? До дни ще разберем резултата

 6. 2020.01.26 | 19:12

  Рекламата на хазарт ни залива от всякъде...Държавата да спре този вирус докато може!

 7. 2020.01.26 | 19:04

  Не брв :) . Той каза : бях слушал , взех една елка и се разрових :)
  И така лъснала схемата :)
  Преди 2-3 години Валерчо и компания , като са писали новия закон ,, ако сам имали елка е щяло и по рано да лъсне , ама нааа .. ех тази елка :)


  бтв: моля ви купете елки на : НАП и МФ

 8. 2020.01.26 | 17:15

  То хубаво, ама как човек да ви вярва, като до 1 година играхте заедно с Черепа. Тогава и ти, като спестява данъка чрез вратички в закона, нищо не каза. Защо? Защо сега? Защото сте толкова прости с брат ти, че нема къде. Добре че е баща ви. Даде ви бизнес в ръцете и се нас*ахте.

  1. 2020.01.26 | 19:01

   Не се прави на умен, щото не си !

   Фантазиите ти, не вършата работа !

   А "лайковете" ти са от тъпанари, с каквито тука е пълно !

  2. 2020.01.26 | 17:37

   Аз още тогава им казвах на аверите:
   -Краднете колкото можете , ама ако ви фанат ,аз не знам нищо !!!!
   ще се оправяте сами !!!
   И на Бирата му казах !!!

 9. 2020.01.26 | 18:45

  Тия двамата много са ми фалшиви нещо.

 10. 2020.01.26 | 17:22

  Лошата държава,в лицето на корумпирани чиновници , сега се прави ,че не е знаела .Никой не знаел,те чиновниците от ДКХ сами са го решили.Глупости на търкалета,финансисти да не изчислят един данък. Поредната серия от сериала, къде ни е държавата.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Нужни ли са по-строги мерки за всички инсталации за изгаряне на отпадъци?

Нужни ли са по-строги мерки за всички инсталации за изгаряне на отпадъци?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.