Близките на убитата Кристин от Сотиря се вдигат на протест

  • 17 февруари 2020 08:12

  • 901
  • 1
Близките на убитата Кристин от Сотиря се вдигат на протест
© Кадър: БТВ

Нов протест се организира тази вечер в Сливен заради обжалване на доживотната присъда на убиеца на малката Кристин от село Сотиря.

Близките на детето са притеснени, че адвокатът Мартин Данчев обжалва наказанието. Според защитника на почерненото семейство няма почти никаква възможност за намаляване на присъдата, понеже събраните доказателства безспорно показват кой е виновникът и как е извършено престъплението, а именно по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Обжалват доживотната присъда на осъдения за убийство на дете от с. Сотиря

Припомняме, че Мартин Трифонов получи доживотен затвор без право на замяна за убийство по особено жесток начин, опит за изнасилване и блудство на 7-годишно момиченце от село Сотиря. Убийството на момиченцето обедини над 50 000 българи, които се подписаха за промяна в закона. Премахнато беше правото на по-лека присъда при самопризнание за умишлено убийство. Така Мартин получи най-тежкото наказание според българските закони, а в присъстващите в залата аплодираха решението на съда.

Днес бабата на Кристин Милка Георгиева заяви, че не вярва съдии и прокурори да позволят присъдата да бъде намалена. „Чисто като баба и майка се притесняваме, че законът трябва да е на наша страна“, сподели още Милка.

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на 7-годишната Кристин от Сотиря

Протестът започва в 17:00 часа в Сливен.

Мая Йорданова
901 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
смърт

2020.02.17 | 09:15

1

смъртното наказание трябва да се върне. стига евролиберастия. всякакви паразити и убийци издевателсвуват над нормалния човек и ако влязат в затвора трябва да ги храним, след това излизат и на нова сметка крадат трепят и изнасилват

Добави коментар

Водещи новини