Доживотен затвор за убиеца на 7-годишната Кристин от Сотиря поиска обвинението

  • 30 януари 2020 11:15

  • 785
  • 1
Доживотен затвор за убиеца на 7-годишната Кристин от Сотиря поиска обвинението
© Булфото (архив)

Доживотен затвор за 21-годишния Мартин Трифонов, обвинен в убийство на 7-годишното дете от село Сотиря, поиска окръжният прокурор Пламен Стефанов.

Окръжният съд в Сливен заседава за втори път по делото, като бяха разпитани вещото лице д-р Тома Чаушев и четирима свидетели на частните ищци - роднините на детето.

Съдът прие заключението на патолога д-р Тома Чаушев, извършил огледа на тялото и аутопсията. Според него смъртта е била неизбежна и неминуема, причинена от съчетана травма от удари с тъпи предмети.

Почернени родители подкрепиха сем. Министерски и обявиха: Готови сме на протести, за да се променят законите

Разпитани бяха свидетели на роднините на убитото дете, които са граждански ищци по делото, като настояват за обезщетение от общо 600 000 лева за претърпени неимуществени вреди. Те са единодушни, че случилото се е огромна трагедия, като посочват, че хората продават фамилната си къща в Сотиря, която им напомня за убитото дете.

Обвинениaята са три - за убийство, опит за изнасилване и блудство с малолетно дете. Според прокурора обвиняемият, макар и млад, е обществено опасен, а деянието е извършено в условията на опасен рецидив. По думите му, той няма ценностна система, а задоволява първичните си потребности. Психологичната експертиза е показала, че страда от личностно разстройство, но е съзнавал какво извършва. Той посочи, че не открива смекчаващи вината обстоятелства, освен самопризнанията му.

Адвокатът на близките поиска най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Обвиняемият не пожела да обясни мотивите за престъплението, а адвокатът му настоя за наказание около средния размер, като посочи, че мъжът имал обремененост, израснал е в тежка среда, има личностно разстройство.

Съдът ще оповести решението си в 11:30 часа днес.

Престъплението бе извършено на 15 август, като Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива.


 

Мая Йорданова
785 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2020.01.30 | 14:28

1

А така, доживотен затвор, за да го храним през следващите 50 години. Издръжката на 1 затворнин е над 1000 лв на месец. Ще лежи по цял ден и ще яде. За такива изроди или смърт или да бачка някъде по 12 часа на ден и да се храни с минимума. Бахти тъпста държава сме.

Добави коментар

Водещи новини