Магдалинчев ще чака Панов да внесе писмото на над 150 съдии в дневния ред на ВСС

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев допусна, че председателят на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет вероятно е знаел за писмото на над 150 съдии и е можел да го внесе за разглеждане като извънредна точка на заседанието на ВСС. Магистратите реагираха заради начина, по който според тях се проведе процедурата по избор на нов главен прокурор.

Също така, пред журналисти, Магдалинчев допусна и друга възможност - писмото на съдиите да е съгласувано с Панов. Магдалинчев каза още, че приказките за цинизъм не били състоятелни.

Съдии от ВКС и ВАС: Данаил Кирилов и Иван Гешев уронват авторитета на съдебната власт

Да говориш едно, а да правиш друго е ненормално, коментира представляващият ВСС и заяви, че няма той да внася писмото на съдиите в дневния ред на ВВС, а ще изчака това да направи Панов.

Боян Магдалинчев отново изрази мнение, че няма причина Конституционният съд да бъде сезиран за избора на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Но ако се стигне до ситуация, в която президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на освободи Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в с указ (ако бъде избран за шеф на КПКОНПИ) преди да има указ за назначаването на Гешев, то ще трябва да се търси временно изпълняващ длъжността главен прокурор.

Гешев може да встъпи като главен прокурор по-рано от предвиденото

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет