Гешев може да встъпи като главен прокурор по-рано от предвиденото

  • 20 ноември 2019 17:18

  • 1136
  • 6
Гешев може да встъпи като главен прокурор по-рано от предвиденото
© Булфото

Ако държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на издаде укази за назначаването на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във за главен прокурор и за освобождаване от длъжност на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в от поста, то Гешев може да встъпи в длъжност преди 10 януари, когато изтича мандатът на сегашния главен прокурор. Това стана известно от изказване на говорителя на прокурорската колегия на ВСС Даниела Машева пред журналисти.

Машева обясни, че ако Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в подаде оставка като главен прокурор, във връзка с номинацията му за председател на КПКОНПИ, и тя бъде гласувана от Пленума на ВСС, то следва президентът да издаде указ за неговото освобождаване от длъжност. Президентът може да върне предложението само един път, по подобие на предложението за назначаване на "тримата големи" в съдебната система. Молбата за освобождаване от поста обаче първо трябва да бъде одобрена с минимум 17 гласа от членовете на ВСС.

ГЕРБ и ОП издигнаха кандидатурата на Цацаров за председател на КПКОНПИ

По думите на говорителя на прокурорската колегия, Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в не е задължен да подаде оставка заради номинацията му за председател на КПКОНПИ. Предпоставки за това можело да има, само ако той бъде избран от парламента и при встъпването му на новата длъжност.

На въпрос дали, ако не подаде оставка, главният прокурор не се оказва в конфликт на интереси, заради участието му в процедурата и работата на прокуратурата, Машева посочи, че това е преценка на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, която той "вероятно ще направи в скоро време".

Ясен Тодоров: Номинацията на Сотир Цацаров е оценка за работата на прокуратурата

Даниела Машева обясни, че при овакантена позиция на главен прокурор, може да бъде назначен временно изпълняващ функциите тази длъжност, по аналогия на процедурата, която касае определянето на и.ф. на административен ръководител за съответна прокуратура. "Тъй като тук липсват конкретни законови разпоредби, следва да се приеме, че вероятно, по предложение на прокурорската колегия, Пленумът на ВСС има правомощието да определи и.ф. на главен прокурор. Вероятно някой от заместниците на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в", допълни тя. Машева добави, че няма разлика в правомощията на и.ф. длъжността и титуляра.

Последвайте канала на

БТА
1136 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.11.21 | 08:23

6

Ами в КТБ как влязоха и след това ограбиха и обвиниха Цветан василев.Заради КТБ и много много престъпления на властта сега опасяват като обръч лозумите на властта за безнаказаност..Има ли опозиция ,има ли гражданско общество имали род и родина ,има ли някой който да спаси тази държава

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.11.20 | 18:48

1

Хайде стъпвай в длъжност Гешев, че много червени педераси трябва да пратиш при Пешо Сумиста, който пък Цветан Цветанов хвана и тикна в панделата точно, когато гласяха Пешо Сумсита за младежкото БСП хахаха

Опа

2019.11.20 | 19:30

5

Ти друго не можеш ли да измислиш, троле ?От години пишеш едно и също.Егати смешната опорка !

2019.11.20 | 19:18

4

ha taka de slugata na ciganskiat premier geshev da podstapva nemedlenno tce krajbite i dalaverite na grob stanaha mnogo i triabva niakoi da gi zashtitava.

Седесарска мутра главен обвинител,

2019.11.20 | 19:17

3

седесарски шопар главен борец с корупцията на седесарската власт. Това само в синята кочина България може да се случи.

Мутренската рокада

2019.11.20 | 19:15

2

ще пази далаверите на седесарската мафия от справедливо възмездие, прасетата от седесарската кочина са по възловите места за потулване престъпленията на властта, но възможно ли е всичко това да се скрие...

Добави коментар

Водещи новини