Съдът в Плевен е постановил решения по 10 дела за домашно насилие през 2018 г.

  • 23 януари 2019 12:10

  • 329
  • 0
Съдът в Плевен е постановил решения по 10 дела за домашно насилие през 2018 г.
© Pixabay

Окръжният съд в Плевен е постановил решения на втора инстанция по 10 дела за домашно насилие през 2018 година, съобщи Ина Минкова от съдебната институция. Решенията са окончателни и не подлежат на обжалване, уточни тя.

По три от делата е потвърдено решението на Районния съд и са наложени мерки за защита от домашно насилие, защото е установено такова, допълни Минкова. По едно дело съдът е постановил мерки за защита, защото това не е било направено от първата инстанция.

По три дела не е установено домашно насилие и решенията на Районния съд са потвърдени, а по един от случаите решението на Районния съд е изменено, защото Окръжният съд е преценил, че наложените марки за защита са твърде драстични и е отменил част от тях, посочи Минкова.

Само две дела за домашно насилие са прекратени през 2018 година - едното е върнато на Районния съд, а другото е прекратено поради оттегляне на иска.
Делата по Закона за защита от домашно насилие са подсъдни на районните съдилища, а Окръжният съд е втора инстанция за тези дела, поясни Ина Минкова.

Novini.bg
329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини