Главният секретар на БЛС: Не може лекар да скача по корема на родилка. Журналистите да внимават какво пишат и говорят (видео)

22 август 2018 08:01

Главният секретар на БЛС: Не може лекар да скача по корема на родилка. Журналистите да внимават какво пишат и говорят (видео)
©
18215 2

Запознах се с информацията от медиите. Не съм чел официалния доклад на медицински одит. Искам да изкажа съболезнования на близките на починалата.

Това каза в студиото на БТВ д-р Стоян Борисов, главен секретар на Български лекарски съюз.Той коментира случая с починалата родилка в Плевен и констатациите на Министерството на здравеопазването. "Аз тълкувам доклада на одита като пропуск. Пропускът не е грешка. Допуснат е пропуск при анестизията. Има си съд и прокуратура, които ще кажат дали има лекарска грешка. Ние също ще проведем наше проучване. Този случай ще бъде отнесен към борда по анестизология и този по акушерство и гинекология", каза още той.

"Не бива да се обвиняват лекарите непрекъснато за липса на професионални качества. Аз искам да попитам - как си представяте лекар да скача върху корема на раждаща жена? Силен натиск е нещо друго. Вие медиите вменявате на хората тези неща. Таванът бил оплискан с кръв, някой скачал по корема. Това са неверни твърдения. Много моля, журналистите да внимават какво пишат и говорят. Методът "Кристелер" не е забранен в България. Той може да се извърши много плавно и леко. Когато има употреба на повече сила, тогава не съм съгласен. Не съм запознат в детайли с целия случай. Трябва да се запозная с абсолютно всички факти, за да мога да коментирам. Този случай ще се разглежда от борда по акушерство и гинекология към БЛС", коментира д-р Борисов последния случай с починала родилка в Сливен.

Филип Епитропов
18215 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Иванова

2018.08.22 | 11:27

50471
Гарван гарвано око не вади !!!
Ангелова

2018.08.22 | 10:41

50450
Ми като е вярно ....потвърждавам го защото преди години и с мен се е случило същото....има места и лекари където да не попадаш..ЯСНО ЛИ ВИ Е ГОСПОДИНЕ

Добави коментар