Отнемат имущество и без влязла присъда (обновена)

  • 16 февруари 2012 12:31

  • 6269
  • 19
Отнемат имущество и без влязла присъда (обновена)
© Булфото

Без влязла в сила присъда държавата ще има право да отнема имущество на лице, което е привлечено като обвиняем по наказателно производство. Гражданите ще трябва да доказват законността на доходите си за 10 години назад при разлика от 250 000 лв. между притежаваното и доходите им. Парламентът прие на първо четене законопроекта за отнемане на незаконно придобито имущество, внесен от депутати от ГЕРБ, и отхвърли законопроекта на депутата от ДПС Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент за  гражданската конфискация.

За проекта на депутатите от управляващата партия гласуваха  121 народни представители, 70 бяха против, а 10 души се  въздържаха. Предложението на Бисеров събра 72 гласа, 31 бяха  против, а 88 депутати се въздържаха.

По време на дискусията от опозицията призоваха проектът на ГЕРБ да бъде оттеглен и да се разработи нов проект, но след сериозно обществено обсъждане. Към призива се присъедини и  Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент (ДПС), като обясни, че е готов да оттегли своя законопроект. Близо четири часа продължи дискусията по двата законопроекта. Министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент посочи, че очакването от бъдещия закон е да подобри съпротивителната сила на държавата срещу организираната престъпност и корупцията по високите етажи и да подобри доверието към институциите. Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен (Коалиция за България) каза, че  законопроектът на ГЕРБ носи рискове за българските граждани и  затова няма да го подкрепят, но ще подкрепят проекта на Христо  Бисеров. Колегата му Михаил Миков посочи, че не правителството евнесло законопроекта в парламента, защото на премиера са му "подшушнали, че противоречията в него ще му донесат политически загуби". Според депутата от левицата проектът е негоден да отговори на очакванията на хората и на Брюксел.

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - (Синята коалиция) обяви, че законопроектът на Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент разписва по добре правомощията на държавата по отношение на гражданската конфискация. Той добави, че и в  проекта на ГЕРБ има добри моменти, но не подкрепя предложението  проверка за отнемане на имущество да започва веднага след  привличането на дадено лице към наказателното производство. Той поясни, че това ще даде много силни инструменти в лицето на МВР, защото дознателите също могат да извършват тази дейност. Димо Гяуров (СК) определи законопроекта на ГЕРБ като нормативен  "франкенщайн" и призова той да бъде оттеглен. Повод за  образуване на проверка може да бъде и неподаването на данъчна  декларация или грешката в нея, даде пример Гяуров.

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа от "Атака" предложи законопроектът да се прилага и за президента, вицепрезидента, администрацията на президентството, министър-председателя, министри, заместник-министри, кметове, областни управители, депутати и евродепутати.
 

Последвайте канала на

6269 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
хан КРУМ

2012.03.23 | 18:11

19
ще бъде хубаво да отнемат имущество, но още по хубаво ще бъде ако се потърси отговорност и от всички маскари който 20 години разграбват майка БЪЛГАРИЯ ....и техните отрочета . "Трябват крумови закони" БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!
batman

2012.03.23 | 18:10

18
Приели са закона значи..? И без присъда отнемат имоти ? ДОбре - айде още утре по новините покажете на кой сте отнели имота , или няма нито 1 такъв български гражданин със злоупотреби? Нали няма присъди и няма да се точат нещата с години ?Айде утре да покажат чии имоти са отнели

2012.02.25 | 17:03

17
при средна заплата от 500 лв. , 250 хиляди се равняват на 500 заплати, което са МНОГО повече от 10 години. При това се говори за РАЗЛИКА от 250 хиляди лева, демек, изкарал си 50 бона за последните 10 години, а си купил имущество на стойност 300 бона - без кредити. И става въпрос за имущество придобито в последните 10 години, а не за наследените имоти от баба и дядо. ТРЕПЕРЕТЕ ИЗМАМНИЦИ И ГРАБИТЕЛИ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
до 6

2012.02.25 | 17:02

16
Какво означава "да излезе невинен?" Или можеш да докажеш доходи или не. Документи-това е. Може би ти се надяваш, че влизайки в съда едно такова дело /някой си съдия/ би могъл просто да те оправдае?! избягвайки доказането? Това ли е?

2012.02.24 | 18:25

15
Нека ,всичко да прибират.........Кво се пените,който има от какво да го е страх-да се пени.......А кажете ми вие 80% Българи,дето бачкате за 400 лева,какво ше ви вземат а ? Ше ми вземат дедковия..........Ама трябва още по крив да е закона.......било еди какво си-Ами на такава мръсна сган трябват и по железни закони. Реват половината за Крумови закони,а като дойде някой и се опита даже с перце да ги погали-Комунист бил..............вие дето хулите ,как си представяте правилния закон ? А ? Аз дори не съм привърженик на ББ .......Тука трябва да дойде един -2 пъти по хамав,и да погази всички европейски норми и закони,за да ни вкара в пътя ,щото тия закони не важат в БГ. Както и да го въртите,с истинска демокрация власт не се взема от ръцете на мафията-всичко си има цена.Въпроса тука е да се намали кръга на крадящите,само до най високо ниво-това на власт имащите, а не сульо и пульо да ми ринат милиони ........

2012.02.16 | 19:14

8
Ей, същински вълк в овча кожа си! Дали има некой толкоз тъп да ти се върже?!? Още от тесносоциалистическия си период комунистите не галят с перце а с бомби и куршуми. Твоята стана като народната приказка за оня дето викал: "Дръжте крадеца!"
aaa

2012.02.16 | 20:32

10
чудно на цветанов и фамилия кога ще им вземат имотите сега или след като изчезне от политиката

2012.02.24 | 16:52

14
А не ти ли идва наум, че партията на Цветанов иска този закон, а комунягите ритат? Елементарната логика оборва малоумните ти писания. А няма да има нужда "гражданите" да доказват доходите си години назад, както започва статията, по простата и елементарна причина, че гражданите на България са бедни и няма да попаднат под ударите на този закон. А тези които на фона на всеобщата бедност са забогатяли и не могат да докажат, че са го направили законно- ами нека си понесат отговорността. Не може постоянно да се поставяме по-ниско от комунистическата престъпна машина и да казваме: "Хайде от нас да мине!"
Valentino

2012.02.17 | 23:58

13
Koi se strahuva ot tozi zakon,koito ne moje da dokaje svoite dohodi,t.e.koito e kral i moroderstval Balgaria?Koito e vzel zalaka na pensionera,prinudil 1 milion aktivni hora da emegrirat,a hiliadi mladi krasivi momicheta da stanat prostitutki,vmesto da rajdat balgarceta?Sazdal e organiziranata prestapnost i nalojil totalna korupcia v darjavnia aparat za da moje nezakonno da zabogatee? Vie li drugari,vas li vi strah?Chasat na pravdata nastapva.Evropa niama da dopesne v neinoto tialo da se razviva rakovo obrazuvane!Borisov e prosto izpalnitel.Treperete otrepki!!!!
Намбър 1

2012.02.16 | 20:32

12
Това вече намирисва на комунистически закон, то сега остава и да вкарват в затвора хората още преди да са ги осъдили! Че за повечето бизнесмени не се знаят от къде са им доходите това е ясно, но въпроса е че този закон ще се прилага само срещу неудобни хора на управляващите!
До Нагушен

2012.02.16 | 20:32

11
Споко, ще ти направим корекция на данъчната оценка и пак ще си с метър, ама от другата страна :)
Петя

2012.02.16 | 20:32

9
Смърт за Борисов и сваляне на ГЕРБ от власт! Братя да излезем на улицата и да свалим наглите свине, които ни мачкат и ни се подиграват! На 03,03,2012г ще се проведе гражданско неподчинение в цялата централна част на София! Нека палим, трошим и мачкаме както го правят гърците! Повече подробности ще има във новоорганизирана група във фейсбук!
asd

2012.02.16 | 18:39

6
Много е лесно да трошиш чужда собственост!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини