Прекратиха наказателното производство по делото за музиканта, който застреля приятелката си и се самоуби

  • 02 юли 2018 17:10

  • 2248
  • 0
Прекратиха наказателното производство по делото за музиканта, който застреля приятелката си и се самоуби
©

Окръжна прокуратура-Смолян прекрати наказателното производство по досъдебно производство за умишлено убийство – престъпление по чл. 116 ал. 1 т.4 пр.3 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс, предвид настъпване на смъртта на дееца, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

В хода на разследването е установено, че на 13 февруари 2018 г., около 23 часа, на Главен път с. Стойките, обл. Смолян -  Курортен комплекс „Пампорово“, в лек автомобил, марка „Ауди ТТ“, били открити труповете на 48-годишния А.Б. и 41-годишната Н.П. Същия ден А.Б. пристигнал в Курортен комплекс „Пампорово“, където работела Н.П, с която поддържали връзка от няколко години, но жената искала да я прекратят. След проведен разговор в лекия му автомобила, марка „Ауди ТТ“, той  произвел четири изстрела с пистолет „Макаров“ - три от тях в тялото на Н.П. /в главата и гърдите/, след което прострелял сам себе си с оръжието, от упор, в лявото слепоочие.

По делото са извършени множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети веществени доказателства, назначени две тройни съдебно-медицински експертизи, както и съдебно-химична, балистична и физико-химическа експертизи и др. Според съдебно-медицинските експертизи смъртта и на двамата е била мигновенна и неизбежна. Заключенията на съдебно-химическите експертизи  сочат, че в кръвта на двамата няма наличие на алкохол, упойващи или психоактивни вещества, както и медикаменти. Според балистичната експертиза, изстрелите са произведени с горепосоченото оръжие, незаконно притежавано от А.Б. Мотивите за извършеното престъпление са лични. 

С постановление на Окръжна прокуратура-Смолян е прекратено наказателното производство на основание чл.24, ал.1, т.4 от Наказателно-процесуалния кодекс, поради смърт на дееца, предвид факта, че след извършване на убийството, А. Б. е сложил край и на своя живот.

Постановлението може да се обжалва в седмодневен срок пред Окръжен съд-Смолян.

Филип Епитропов
2248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини