Предадоха на съд мъжа, убил съпругата си и опитал да инсценира самоубийство

  • 28 юни 2018 14:11

  • 4213
  • 0
Предадоха на съд мъжа, убил съпругата си и опитал да инсценира самоубийство
© Pixabay (архив)

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу възрастен мъж за убийство на съпругата си. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението срещу Л. К. е за това, че на неустановена дата в периода 18 януари 2018 г. - 19 януари 2018 г., в село Българско Сливово, общ. Свищов, умишлено умъртвил съпругата си. Обвиняемият и пострадалата са съпрузи и от дълги години живеели заедно. На 12 януари 2018 г. семейството били на гости на съседи. Вечерта обвиняемият си тръгнал сам. Час по-късно си тръгнала и съпругата му заедно със съседка, на която неведнъж била споделяла, че често се карали с мъжа си заради гледането на домашните животни, като той дори посягал да я бие.

Прибирайки се вкъщи двамата отново се скарали, заради което на следващия ден жената напуснала семейния дом. Върнала се след няколко дни, когато между съпрузите пак възникнал скандал. За да избегне конфликта, пострадалата тръгнала към изоставен имот, който семеството го ползвали за съхранение на сено и фураж. Обвиняемият минал по пряк път и също стигнал до изоставения имот.

Там между двамата възникнала разпра, като обвиняемият ударил жената няколко пъти с тояга и за да я накара да млъкне, хванал с две ръце лицето в областта на устата и носа. От задушаването жената се свлякла на земята, а обвиняемият се прибрал в дома си, оставяйки трупа на съпругата си в двора на другия имот. На следващата сутрин преместил трупа на жертвата на стълбите на къщата, инсценирайки самоубийство. След това отишъл до свой близък, на когото казал, че жена му се обесила в двора на изоставената къща. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини