Проверяват Волен Сидеров за лъжа

  • 18 януари 2012 06:42

  • 870
  • 0
Проверяват Волен Сидеров за лъжа
©

Двамата полицаи, обвинени от лидера на “Атака” Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че са му причинили лека телесна повреда след митинг на партията през 2008 г., са оправдани от Софийския районен съд.

Преди дни горната инстанция е потвърдила присъдата и тя вече е в сила.

Според обвинението полицаите Валери Иларионов и Галилей Галилеев са наранили лидера на партията с пластмасови налакътни протектори. Инцидентът се разви, след като доведеният син на Сидеров - евродепутатът Димитър Стоянов, се опита да стигне до полицейски джип, в който били прибрани няколко арестувани след митинга. Той обаче бил качен при тях. Минути по-късно се появил и Сидеров, който се опитал да пробие полицейския кордон, и тогава според обвинението му били нанесени удари, пише "Труд".

В съдебната зала прокурорът настоява за оправдателни присъди заради противоречия в показанията на Сидеров, Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  и други свидетели.

От съда коментираха, че присъдата е пратена на прокуратурата, която може да прецени дали партийният лидер или някой друг е лъжесвидетелствал, или е набедил полицаите. Ако това се случи, ще бъде образувано второ дело за лъжесвидетелстване срещу Сидеров.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
870 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини