Делото срещу убийците на Боби Райнов не тръгна (видео)

  • 17 ноември 2014 12:20

  • 2946
  • 1
Делото срещу убийците на Боби Райнов не тръгна (видео)
©

Софийски апелативен съд не даде ход на делото срещу убийците на бившия футболист Борислав Райнов, предаде репортер на Novini.bg.

Причината беше, че един от осъдените на първа инстанция, Трайко Филипов, се яви в съдебната зала без адвокат. Той обясни, че адвокатката му се е отказала от него в последния момент и му е съобщила новината в телефонен разговор. Трайков се свързал с друг адвокат, но не успял да събере необходимата сума, която му била поискана от защитника. В призовката по делото изрично е записано, че при липса на адвокат се осигурява служебен такъв, но Филипов не разбрал, че трябва да пусне молба. Заради тази процесуална пречка съдът не даде ход на делото и назначи ново съдебно заседание на 15 декември, от 9 часа, като изрично записа, че адвокатската колегия трябва да осигури защита на Трайко Филипов.

Припомняме ви, че 25-годишният Боби Райнов бе убит при разправия през лятото на 2010 година в района между кварталите "Факултета" и "Овча купел". Делото започна през ноември 2012 година. В хода на процеса бяха разпитани над 30 свидетели и изготвени над 10 експертизи. 4 от тях са биологични и една комплексна за намерена кръв по дрехите на Райнов. Има 3 ДНК–експертизи и 4 съдебно–медицински. В началото обвинени бяха четирима, сред тях и Славчо Димитров, но той бе намерен обесен в килията си няколко месеца след инцидента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2946 1

Коментари 1

Добави коментар
kurti

2015.02.09 | 13:59

1
znaeteli kolko narkotik prodava6e na na6ite deca tos cialiat kvartal otrovil

Добави коментар

Водещи новини