Цацаров не изключи обвинение за Борисов заради Авиоотряда (видео)

  • 10 април 2014 10:40

  • 5146
  • 37
Цацаров не изключи обвинение за Борисов заради Авиоотряда (видео)
©

На импровизирания брифинг преди заседанието на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в коментира актуални теми, касаещи прокуратурата и обществото.

По казуса с Авиоотряд 28 и полетите на предишното управление се проверяват кой е нарушавал действащите регламенти и кой е изисквал тези нарушения, посочи Цацаров, който обаче не каза със сигурност дали има някакво развитие по случая, предаде репортер на Novini.bg.

На въпрос, дали е важна фигурата в проверката на бившия министър-председател, той отговори: „Според вас, не е ли? Естествено, че е важна фигура. Не можем да ги изчерпим, той и Наказателният кодекс не ги изчерпва формите на участие с прекия извършител. Работи се по всяка линия, тоест работи се по това не само кой е нарушавал действащите регламенти, но и кой е изисквал извършването на тези нарушения. За да използваш такси, първо трябва да го поръчаш, след това да го платиш – то няма да дойде само”.

Помолен да коментира дали се очакват обвинения срещу бившия министър-председател, главният прокурор отговори: „Това ще се прецени в хода на досъдебното производство и в хода на досъдебното производство, което е предадено на военна прокуратура”.
Цацаров обясни, че това решение няма да е около изборите, може да е по-късно и добави, че когато се намерят предпоставки за това, тогава ще бъде повдигнато обвинение.

Той заяви категорично, че към този момент е повдигнато обвинение във връзка със случая „Летище Варна“ единствено на председателя на партия Атака Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.
В хода на производството, ако се наложи, ще бъдат повдигнати обвинения и на други участници, съпартийци на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, посочи още Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Обвинител номер 1 сподели лично мнение, че не е нормално в парламента да бъдат водени хора с белезници, визирайки случая „Бисер Миланов“, по-известен като Петното. Лично до Цацаров е подадено искане той да даде разрешение Миланов да бъде отведен в парламента, но той е препратил писмото до компетентните органи, тъй като главният прокурор не управлява арестите и затворите.
Следял случая от медиите и от това, което говорят Бонев-Миланов, се оказвало, че едни и същи хора ходят на протести и контрапротести.

Зачестили са случаите, в които се подават анонимни сигнали до прокуратурата и това не спомага по никакъв начин на работата на магистратите.

Цацаров не може да коментира дали е опъван политически чадър над Орлин Алексиев и други общински съветници през периода 2011 и 2012 година, най-малкото защото по това време не е оглавявал прокуратурата в България, но потвърди, че голяма част от оперативните данни съдържат висока степен на истинност. Но едни такива данни да се превърнат в доказателства и да бъде възбудено производство, трябва да извървят определен път, смята той.

Това, което е написано не е близо до действителността. Така Главният прокурор отговори на въпроса дали атентаторът от Сарафово наистина е алжирец, както стана ясно преди дни.
На този етап, не можем да кажем каквото и да е било, не защото не го знаем, а просто защото - все още работи и всяка дума, може да бъде грешно изтълкувана, или използвана за съвсем други цели, допълни още той.

По повод проверката, извършена от Сметната палата и нейните изводи, затова, че са извършени само нарушения, но не и престъпления, Цацаров отговори: „В тази държава изначално, от създаването на Сметната палата – тя е орган, който извършва финансови одити. Сметната палата не е била и никога няма да бъде органът, който казва – има или няма престъпления. Докладът на Сметната плата се ползва в досъдебното производство като доклад, което улеснява нашата работа по съдебните доказателства. Ако някой си мисли, че финалният извод на Сметната плата обвърза прокуратурата – объркал се е".

Последвайте канала на

5146 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар

2014.04.11 | 19:04

37
tikvo4a boiko ve4e e i3duxan pulen bokluk i prostak,vru6tai parite vushko turska,dano se 3adavish i da puknesh

2014.04.11 | 19:04

36
kurvata boiko v 3atvora!!! SAMO ATAKA -SAMO BOLEN!

2014.04.11 | 19:04

35
prigotvixa na tikvo4a sanduk 3a 20 xil.leva

2014.04.11 | 19:04

34
БСП и ГЕРБ са за продажбата на земята , против Русия , за приемане на бежанци , за европедерастията, за ЕРП-тата ! ОРБАН - ОБРАТНОТО ! Само това стига да отидат на майната си ! САМО АТАКА и СИДЕРОВ !

2014.04.11 | 19:04

33
На тиквата Боко още му капе спермата на Ердоган и Доган от устата му ! Дабъл пенетрейшън , тикво проста ! Изпоцапа България това бандитче !

2014.04.11 | 19:04

32
ТИКВАТА ПРИ БИРАТА !

2014.04.11 | 19:04

31
Естествено, другарю Цацаров ,ама НЕ дейте да поглеждате делата на съсела, за енергетиката , за бисеров, за заменките и т.н., ...... тях Не ги закачайте ! Работете, само в една посока !

2014.04.11 | 19:03

30
ОРБАН 45 % ! ВОЛЕН 22 % , защото българите сме по -тъпи ! ГЕРБ и БСП на боклука !

2014.04.11 | 19:03

29
На тиквата Боко още му капе спермата на Ердоган и Доган от устата му ! Дабъл пенетрейшън , тикви прости ! Изпоцапа България това бандитче !Турски ибрик долен !

2014.04.11 | 19:03

28
samo gerb, tova e!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини