Шефът на НРС натопил ген. Кирчо Киров в съда

  • 06 декември 2013 21:43

  • 2543
  • 0
Шефът на НРС натопил ген. Кирчо Киров в съда
© Булфото

Шефът на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров е натопил пред съда предшественика си ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след. Димитров бил разпитан в Софийския военен съд в четвъртък по делото срещу ген. Киров и потвърдил показанията от разследването, съобщи "Труд".

Ген. Киров е обвинен в присвояването на 4,7 млн. лв. от службата. Разследването срещу него започна, след като през 2012 г. ген. Димитров прати сигнал в прокуратурата, че "в службата са извършени злоупотреби на значителна стойност".

Според прокуратурата ген. Киров присвоявал парите от 2007 до 2011 г. Източването ставало, като във финансовите документи на службата били отразявани разходи за националната сигурност. Парите обаче не били харчени по това направление.

На заседанието по делото, което продължи и вчера, е била приета експертиза. Досега са разпитани всички свидетели, поискани от прокуратурата. Предстои показания да дадат и свидетелите, които ген. Киров ще посочи.

Константин Тодоров
2543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини