В "Информационно обслужване" давали заплата без работа

  • 19 март 2013 10:32

  • 2990
  • 0
В "Информационно обслужване" давали заплата без работа
©

В Софийския градски съд започна делото срещу бившия директор на "Информационно обслужване" Иво Николов, предаде репортер на Novini.bg.

Николов бе обвинен, че от 29 януари 2008 г. до 30 април 2009 г., в качеството си на длъжностно лице, не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването и запазване на повереното му имущество. Причинените щети вследствие на това деяние са за над 20 000 лева, твърди прокуратурата. На Николов бе повдигнато и обвинение за причинени значителни щети от над 81 000 лева, както и затова, че на 4 юни 2008 г. е присвоил 23 500 лева, собственост на дружеството.

Заседанието започна с разпит на свидетеля Александър Беседин, който също е работил в отдел на "Информационно обслужване". Пред съда той разказа, че бил уволнен от дружеството, но преди да го уволнят близо година не е ходил на работа. Спрях да ходя, тъй като нямах пряк ръководител. Но получавах заплата около три месеца. Щом ми ги дават, защо да не ги взема", каза Беседин.

Докато работил, имал регистрирана фирма и се занимавал с бизнес. Александър Беседин е собственик на караоке бар в София, както и приятел на актрисата и певица Веселина Попова, известна с участието си в сериала "Столичани в повече".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2990 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини