Разпитаха полицай по делото срещу "Килърите"

  • 19 юли 2011 20:15

  • 1086
  • 0
Разпитаха полицай по делото срещу "Килърите"
©

Пред съда 38-годишният Данчо Дончев Стоянов, криминалист от Районното полицейско управление в Шумен, заяви, че лъскав Мерцедес за около 100 000 лв. е бил засечен от камерите на магазина на СБА пред техния паркинг на ул. „Ген. Скобелев” в нощта преди убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

В свидетелските си показания той обясни как в деня след убийството на бизнесмена на него му е било поръчано с още един колега да изгледа всичките записи от камерите, монтирани точно на входа на магазина. Полицаите са разгледали записите за периода от 7 ч. на 2 юли до 7 ч. заранта на 4 юли 2009 г. Според свидетеля указанията, дадени от главен инспектор Данаил Димитров, са били да гледат за мерцедес.

Полицаят разказа, че въпросното возило е спряло в тъмната част на денонощието на 2 юли. От него са излезли мъж с фланелка с къси ръкави, висок около 1,70-1,80 м. и по-дребна дама. „Същата нощ те се върнаха с такси, спряха до мерцедеса и оставиха в него или взеха нещо, но не видях точно какво.“ На другия ден около обед колата с мъжа и жената е напуснала паркинга.

При разпита на свидетеля от страна на защитата адвокат Георги Стефанов заяви, че Стоянов не може да бъде свидетел, защото е участвал в разследването, но прокуратурата заяви, че само разследващите полицаи не могат да бъдат разпитвани, а този свидетел е полицай, който е извършил процесуално-следствени действия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1086 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини