Ковачева и Цветанов ще обърнат внимание на сигурността в съдилищата

  • 13 декември 2012 12:43

  • 647
  • 0
Ковачева и Цветанов ще обърнат внимание на сигурността в съдилищата
©

При първа възможност ще срещна с министъра на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, за да обърнем внимание на системите за сигурност в съдебните палати в страната и да обсъдим евентуални мерки. Това заяви през журналисти министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

По рано днес в съдебната палата в София и в две съдилища във Варна бяха подадени сигнали за наличието на взривни устройства, което доведе до преустановяване на съдебния процес в тях. Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев предложи на днешното заседание на ВСС да се състои среща между правосъдния министър и министъра на вътрешните работи, за да бъде обсъден проблемът.

По думите на министъра - Съдебната охрана, която опазва сградите на съдебната власт, не може да предотвратява сигнали за взривни устройства, защото няма такава информация. Всеки един сигнал за наличие на взривно устройство трябва да бъде проверен, сградата да бъде затворена, защото е много трудно някой да поеме отговорност за хората в съдебната палата, отбеляза Ковачева. Според нея зачестилите фалшиви сигнали за наличие на бомба са насочени не само към съдилища, но и към сгради, където се събират много хора, каквито са училищата и моловете.

На въпрос защо в съдилищата има скъпоструваща техника, която явно е неефективна, правосъдният министър посочи, че охранителите се доверяват на тази техника, но при подаден по телефона сигнал за бомба няма как да не се направи проверка. Никой не посочва къде точно е поставено взривното устройство, обясни Ковачева.

Тя категорично заяви, че всички влизащи в съдебните палати се проверяват, включително и магистратите.

Последвайте канала на

647 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини