Майката на българина, който лежа в затвор в Беларус, ще съди външно

  • 05 юли 2011 21:03

  • 724
  • 0
Майката на българина, който лежа в затвор в Беларус, ще съди външно
©

Тя е на мнение, че дипломатите ни са свършили както трябва работата си по освобождаването на сина й, който беше прибран в ареста в гр. Мозир заради загубени документи, пише в. „Монитор” в новия си брой.

Кенарова е отправила писмени въпроси към МВнР за обстоятелствата около издаването на временния паспорт на Димитър, който според нея се забавил с ден и така удължил престоя му зад решетките. Тя твърди, че е била държана в неведение от служители на ведомството, които дори я дезинформирали заради липса на координация помежду им.

Ведомството на Николай Младенов отхвърли обвиненията, че е работило мудно по случая. „Пасаванът за Кенаров е изработен за по-малко от 48 часа, като по наредба срокът е до 3 дни”, каза говорителят на МВнР Весела Чернева. Според нея консулът дори е превишил правомощията си заради ситуацията, защото за издаването на документа по закон се изисква саморъчно подписана декларация на останалия без паспорт. В случая това е било невъзможно и служители на МВнР дори са пътували през нощта от Минск до града, в който е бил арестуван Кенаров.

Самият Кенаров се прибра вчера рано сутринта с полет от Минск през Прага. Той призна, че е бил в Беларус, за да пише материали за протестите срещу властта и за машиностроителната индустрия там, въпреки че близките му твърдяха, че е отишъл с цел туризъм, за каквото и получил виза.

Последвайте канала на

Десислава Станева
724 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини