Станишев: ГЕРБ се опитват да си назначат и патриарх

  • 13 ноември 2012 14:10

  • 3298
  • 14
Станишев: ГЕРБ се опитват да си назначат и патриарх
©

Преди няколко дни ме попитаха: "Ще назначат ли ГЕРБ и свой патриарх?". Отговорих: "Нали разбирате какво означава въпросът Ви, зададен с усмивка, докъде е докарана държавата ни". Управляващите направиха така, че всеки избор в държавата да е предрешен в очите на хората.

Това каза след заседание на изпълнителното бюро на БСП председателят на партията Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

"Още след смъртта на патриарх Максим започна политически натиск върху Българската православна църква, което е изключително опасно, защото тя е морален стожер на българското общество. И разколът от 90-те години на 20 в. беше предизвикан от Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет. В последните дни държавата активно се опитва да предопредели избора на Църквата", добави той и призова премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да ограничи опитите за влияние на директора на Дирекцията по вероизповеданията Емил Велинов.

Лидерът на БСП коментира и проблемите на съдебната система. "ВСС не издържа първия си изпит по независимост и преклони глава пред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Очевидно ГЕРБ подхождат към избора на главен прокурор така, че да повторят скандалния избор на конституционни съдии от квотата на парламента. Опитват се да променят правилата в последния момент. Нищо чудно да има извънреден доклад на ЕК и още по-тежък плесник за България, защото имаме една власт, която се опита да подчини държавата на своя интерес. Тази власт става опасна за държавата и трябва да си ходи", каза още Станишев. Лидерът на левицата прикани всички, които са недоволни от управлението на ГЕРБ, в събота, 17 ноември, да отидат на националния протест, организиран от БСП. Митингът ще се състои на площада между Народното събрание и храм-паметника "Св. Александър Невски".

Ангел Найденов призова управляващите да спрат обществената поръчка за закупуване на нови изтребители за армията. По думите му сделката не трябва да се сключва в края на мандата на ГЕРБ. Според него управляващите е трябвало да направят това преди три години. Найденов заяви, че е необяснимо откъде ще дойдат парите за сделката, след като се твърди, че в бюджета няма пари за социални плащания например.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3298 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2012.11.15 | 19:44

14
Сергейчо нещо много отчаян горкият . Остава само дакаже ,че Бойко Борисов е винонен за световната криза. Иска власт ама и той май не може да си повярва ,че ще спечелят изборите.
от мо на бсп

2012.11.15 | 19:44

13
Наглостта на червените курви няма край. Поредната излагация. През 2009 началото март когато бяха протестите против замразяването на доходите, на млекопроизводители, на всякакви... тоя педал ли беше или оная дърта долна курва с бентлитата нарекоха протестиращите пенсионери: Много сте активни нали бяхте гладни!!!!!!
S

2012.11.15 | 19:44

12
Абе "гей-сергей" кой направи владиците и църковния клир агенти на ДС и КГБ??? Какво решение има за патриарх Максим (Бог да го прости!) И ти сега от каква срама си позволяваш да говориш за тия неща??? ЗАСРАМИ СЕ ГРИЗАЧО!!!
imid

2012.11.14 | 09:27

2
Г-н Станишев тоталното отричане и опорочаване на решенията на правителството не говори добре и за Ваз.Ако искате народа да Ви повярва му говорете с конкретни предложения а не с общи неща,но помнете че той и ще иска сметка за обещаното!

2012.11.15 | 19:44

11
Г-н пардон др Станишев изповяда юдаизъм и го боли органа за българите и България и за църквата ни и за каквото и да е българско! Може би тези които му симпатизират трябва да знаят тези неща ! Но това не е лошо защото има и по-лошо а именно че всички управляващи се"грижат" за да ни стрижат !

2012.11.14 | 10:02

3
Ако не си чел Бюлетина на Правителството от 2005-2009 г. -намери го и прочети,за да се увериш -че по нито една позиция от обвиненията и клеветите от страна на ГЕРБ не са истина и не отговарят на реалната действителност. Нито европейски фондове са спрели ; нито строителни обекти има спрени и финансово не осигурени; 2 договора има подписани и 9 анекса за АЕЦ; с 83% са увеличени пенсиите плюс плащанията за майчинство и детски и много други....

2012.11.14 | 12:17

8
Аа, и още нещо - хората не ядат нито асфалт, нито икономика!
o&k

2012.11.14 | 12:19

10
Хората не ядат асфалт,но полагането на асфалта ги храни,както и пътуването по него!А при други обстоятелства можеше и да го няма...и тогава щеше да ядеш драките покрай въображаемите магистрали!
БСП - бъди позитивен!!!

2012.11.14 | 12:18

9
Хващам се на бас, че с това ограничено мислене си симпатизант на БСП или по-скоро на украинското еврейче Сергей Станишевич! Аз като един млад образован, работещ и плащаш данаците си българин (не просто гражданин) предпочитам парите на държавата да се инвестират за развитието на инфраструктората, която ще ползваме всички ние (ти и аз), вместо да се дават за пенсии или други подобни популистки глупости. Ако има развита инфраструктура и икономика, ще има и за пенсии! Не желая от моите пари да се плащат пенсии (гласоподавателите на СС) от които аз няма да видя и една стотинка!

2012.11.14 | 12:16

5
Тоя им прави по-добра реклама на ГЕРБ от техните PR-и. Все ГЕРБ му е в устата. По-добре да каже какво мислят БСП да правят, за да глсасуват хората за тях, вместо да се занимава с ГЕРБ. Или нямат представа какво ще правят и просто нападат, за да не ги питат за тяхната програма за управление.

2012.11.14 | 12:17

7
Програмата е ясна - залага се на хидрология, финансова подкрепа на малцинствата, закупуване на летящи чинии... Същата както преди 4 години. А искам да го питам Серго, да не би ГЕРБ да са толкова зли, че да взимат решенията в ПЕС?
o&k

2012.11.14 | 12:16

6
Яко эавижда тва БСП!Мн е кофти да си бил нещо,а сега да си беэгласно буква.Все пак лаенето по кервана си е някакъв вид утеха:)

2012.11.14 | 12:16

4
Лелеееее! Тоя всеки ден казва хиляди пъти ГЕРБ и Борисов. Вероятно Ленчето затова го натири. Сега Хохигер и Йосифов го обзаведоха с булка, но по обясними причини, той все е в разход!

2012.11.14 | 09:26

1
Дори не е вярно , просто гледат да направят поредната интрига

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини