Министрите гледали окарикатуряващ ги клип на заседание (видео)

  • 05 ноември 2012 20:01

  • 4727
  • 6
Министрите гледали окарикатуряващ ги клип на заседание (видео)
©

Клип, окарикатуряващ проектобюджет 2013 г., изгледали с голям интерес министрите на последното си заседание миналата сряда, съобщи "Труд".

Клипът е плод на garelov.com (сайт на журналиста Иван Гарелов) и анонимната група за видеофилмчета videokarikatura. В главната роля, разбира се, е вицепремиерът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, който през цялото време припява: "Лошо време настана, лошо, лошо, нямат, нямат, нямат, бедните хора пари"...

Кадрите започват с говореща празна кутия от пица. Диктор пита: "Има ли нещо тука?", а хор от весели гласчета отвръща от името на кутията: "Няма, няма и да има." Други действащи лица в клипа освен Дянков са министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев, на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, на регионалното ведомство Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Във филмчето се изявяват и три депутатки - шефката на бюджетната комисия и новоизбрана зам.-председателка на Народното събрание Менда Стоянова, която щрака с пръсти над главата си, и председателката на правната комисия Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после, която пък извършва специфични за ориента чупки в кръста. Не е пожалена и председателката на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Авторите на проекта заимствали идеята си от парчето на Аеросмит "Пинк", като на повечето от образите в оригинала са монтирани директно министерските и депутатските глави. Откъде обаче е "откраднат" образът на Дянков не е ясно. Затова пък скелетът от клипа на рокаджиите се кълчи и във видеокарикатурата на родните автори, само че в българския вариант е без цилиндър. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г също е включен, но той присъства само като човека от портрета на стената, на чийто фон Дянков пее. След като изгледали видеото в Министерския съвет, присъстващите се шегували, че поръчител трябва да е някой от липсващите образи, научи "Труд".

Такива са вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, министърът на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, на екологията Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко, на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и др.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4727 6

Коментари 6

Добави коментар

2012.11.07 | 23:19

6
Доста елементарно се опитват да им се подиграват. А и то е очевидно кой го е направил. Дори не се опитват да се прикривате вече...
не син

2012.11.07 | 23:18

5
Егати тъпотията ! Едно голямо нищо ! Не само няма критика или хумур , но няма и думи,текст ! Дори малко не са се потрудили,а са откраднали клипа на Aerosmith / Pink / и очакват ръкопляскане !
trevinoo

2012.11.07 | 09:55

4
xahahhxahxahax

2012.11.07 | 09:55

3
Всичко за правителството за 1 минута.
ICEMAN

2012.11.06 | 16:24

2
Можеше и по -добре но и така е оригинален. Имам претенции към фигурата на Лилянчето много елегантна бре тя вече гони Баба Цоцолана (ЦЦ) и даже мама Барба (ИФ).
не син

2012.11.06 | 13:06

1
хумОр де !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини