Корнелия Нинова към Дянков: Системно лъжете бизнеса

  • 01 юли 2011 12:17

  • 2083
  • 3
Корнелия Нинова към Дянков: Системно лъжете бизнеса
© Булфото

Това заяви по време на парламентарния контрол депутатът от Коалиция за България Ана Янева.

В строителния бранш неплатените суми са около 200 милиона лева, приблизително толкова са и дълговете към общините, допълни тя.

Правителството се опитва да крепи бюджета, като не възстановява ДДС – в размер на 500-600 милиона лева, което дърпа надолу малкия и среден бизнес, каза още Янева и попита финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи за точните цифри на дълговете.

Той посочи, че задълженията на държавата към бизнеса са намалели с 400 милиона лева и към май месец тази година почти всички министерства са се издължили. В момента само Министерството на отбраната, МРРБ и МВР имат по-големи задължения, добави Дянков.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от Коалиция за България заяви, че министърът на финансите системно лъже българския бизнес. Тя опроверга Дянков, като каза, че държавните задължения към бизнеса не са намалели, а са скочили двойно.

Персонално сте виновен за удара по българската икономика и българските фирми. В политиката отговорността се носи само по един начин – чрез оставка, каза още Нинова.

Последвайте канала на

2083 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2011.12.08 | 19:26

3
Към 1 и 2. Освен, че сте прости, сте и много прости. Ама много. Жната не дава акъл, изнася факти. Убежденията на един човек не означават, че този човек непременно и на всяка цена не е прав. Много сте зле, с тази уникална простащина, най-много да й изпишете вежди. Но сте твърде прости, за да го разберете. Дано да не съм пропуснал да кажа, че сте прости.

2011.12.08 | 19:22

2
КУР ЗА ТЕБ СОФИЯНКО ТЪПА
КУР ЗА БОЛШЕВИКИТЕ

2011.12.08 | 19:22

1
КУРнелия,курвата червена дава акъл?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини